Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Οφείλει η πολιτεία να ενισχύσει τις προσπάθειες των γυναικών κινηματογραφικών δημιουργών

Σία Αναγνωστοπούλου: Οφείλει η πολιτεία ...

Με αφορμή τη βράβευση τους στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας της Ζακλίν Λέντζου, της Ίριδας Μπακλανέα και της Θέλγιας Πετράκη

Τρεις νέες γυναίκες, η Ζακλίν Λέντζου, η Ίρις Μπακλανέα και η Θέλγια Πετράκη, σάρωσαν τα βραβεία του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στις φετινές, 26ες «Νύχτες Πρεμιέρας». Όπως αναφέρει η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου σε ανακοίνωση της, στα πρώτα βήματα της διαδρομής τους σε ένα επάγγελμα που ακόμη διεθνώς ανδροκρατείται, η βράβευσή τους αποδεικνύει πόσο αναγκαίο και καίριο μπορεί να είναι στην εποχή μας το γυναικείο βλέμμα πάνω στην ιστορία και την καθημερινότητα, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα μιας κοινωνίας που ενώ βρίσκεται σε διαρκή μετασχηματισμό αναζητά πάντα απαντήσεις στα μεγάλα πανάρχαια ερωτήματα.

Στα λόγια και των τριών αναδεικνύεται όμως και η επισφάλεια στην οποία ζουν και δημιουργούν οι καλλιτέχνες στη χώρα μας, μαζί με το πείσμα τους όχι απλώς να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να αποδείξουν το ταλέντο και την ικανότητά τους, αλλά και να διεκδικήσουν από την Πολιτεία την αναγνώριση και έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων της τέχνης, ιδίως του κινηματογράφου. Δυστυχώς, παρούσα είναι και η αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους καλλιτέχνες στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας έχει αναδείξει πολλές και πολλούς εξαιρετικά ταλαντούχους δημιουργούς στο χώρο του κινηματογράφου, συνεχίζει η Σία Αναγνωστοπούλου. Δημιουργούς που έχουν ξεχωρίσει στο διεθνές πεδίο και τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, που συνομιλούν με ίσους όρους με τους ξένους συναδέλφους τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν και τη λιγοστή υποστήριξη που τους δίνεται.

Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλάι τους και να ενισχύσει τις προσπάθειές τους σε μια τέχνη που έχει τη δύναμη να φτάσει παντού, μέχρι την πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας μας αλλά και στην άκρη του κόσμου διαδίδοντας τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Θέλω να συγχαρώ την Ζακλίν Λέντζου, την Ίριδα Μπακλανέα και τη Θέλγια Πετράκη, αλλά και όλες και όλους τους δημιουργούς που διακρίθηκαν στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή συνέχεια στις επόμενες, μικρού και μεγάλου μήκους διαδρομές τους.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις