Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Ιράν: 235 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες- Ισοφαρίστηκε το αρνητικό ρεκόρ

Κορωνοϊός-Ιράν: 235 νέοι θάνατοι σε 24 ώ...

Είχε καταγραφεί στις 28 Ιουλίου

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 235 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν, σημειώνοντας ξανά το ημερήσιο ρεκόρ που είχε η χώρα στα τέλη Ιουλίου, και τρεις ημέρες μετά την επαναφορά στην Τεχεράνη των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Η Ιρανική Δημοκρατία, η οποία δήλωσε τα πρώτα της θύματα της Covid-19 τον Φεβρουάριο, είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Αυτό το ημερήσιο ρεκόρ θνησιμότητας -235 νεκροί -- είχε καταγραφεί στις 28 Ιουλίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στο εξής σε 27.192 στο Ιράν, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Η κατάσταση παραμένει "ανησυχητική" στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι αρχές έχουν κλείσει από το Σάββατο έως την προσεχή Παρασκευή τζαμιά, σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφους, μουσεία, στάδια, αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια, πισίνες, ζωολογικούς κήπους και καφέ, για να εμποδίσει τη διασπορά της επιδημίας στην ιρανική πρωτεύουσα.

"Οι πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις" καθώς και οι μεγάλες προσευχές της Παρασκευής απαγορεύτηκαν επίσης στην πρωτεύουσα για την ίδια περίοδο.

Η Λαρί μίλησε για ένα ρεκόρ κρουσμάτων με 3.902 νέες μολύνσεις στη χώρα, που αυξάνει σε 475.674 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό. Το προηγούμενο ήταν την Πέμπτη (3.825 κρούσματα).

Προκειμένου να περιορίσει τον νέο κορωνοϊό, το Ιράν επέβαλε περιορισμούς - χωρίς ποτέ να επιβάλει γενικευμένη καραντίνα - οι οποίοι άρθηκαν αρκετά γρήγορα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μετά την επαναφορά το 2018 των σκληρών αμερικανικών κυρώσεων.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ζήτησε το Σάββατο τη θέσπιση "αυστηρών" προστίμων και κυρώσεων για όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις