Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Έσβησε" η καθηγήτρια Βαλή Παπαγεωργοπούλου

Πάτρα: "Έσβησε" η καθηγήτρια Β...

Στα 68 της χρόνια

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου.

Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως καθηγήτρια στο Πρότυπο σχολείο, κατόπιν στο Πολυκλαδικό λύκειο και στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου ενώ για μία περίοδο δύο χρόνων είχε αποσπαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους μαθητές της όσο και στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς.

Η Βαλή Παπαγεωργοπούλου υπήρξε μία ξεχωριστή γυναίκα, γνωστή για την κομψότητα και τον ευρωπαϊκό της αέρα και ήταν όπως την χαρακτήριζαν με θαυμασμό οι συνάδελφοι της «μία Γαλλιδούλα στην εκπαίδευση».

Η συνάδελφος της καθηγήτρια φιλόλογος Γιώτα Καΐκα ανέφερε συγκινημένη στο thebest.gr πως η Βαλή Παπαγεωργοπούλου ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος, μία όμορφη, σικάτη και πάντα περιποιημένη γυναίκα, μία κοσμοπολίτισσα που είχε βγει στη σύνταξη πριν περίπου δέκα χρόνια. Με καταγωγή από την Πάτρα, είχε ζήσει και σπουδάσει στην Αθήνα, γαλλική φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ενώ κατόπιν σπούδασε και αρχαιολογία. Διορίστηκε και δούλεψε στην Πάτρα διδάσκοντας σε σχολεία την γαλλική γλώσσα.

Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, μία επιθετική μορφή καρκίνου, νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου και έφυγε από τη ζωή. Ακόμα πάντως και τις μέρες της νοσηλείας της όπως μας μετέφερε η κυρία Καΐκα, παρέμενε με το χαμόγελο έως και την τελευταία στιγμή.

Οι φίλοι της, η εξαδέλφη της που ήταν και πολύ κοντά της, κ.α. αποφάσισαν στη μνήμη της να συγκεντρώσουν χρήματα με τα οποία θα αγοραστούν είδη για να αποσταλούν ως βοήθεια στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Μία πρωτοβουλία που δείχνει ευαισθησία και γίνεται στη μνήμη της εκλιπούσης καθηγήτριας των γαλλικών Βαλής Παπαγεωργοπούλου.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών όπου και θα ταφεί.  

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις