Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν τρομοκρατείται, αγωνίζεται, διεκδικεί, κερδίζει

Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ο εκπαιδευτικός κόσμος δε...

Κινητοποίηση την Τρίτη

Κινητοποίηση την Τρίτη 29/9/2020 και ώρα 11:00, στη πλατεία Γεωργίου, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων θα πραγματοποιήσει η Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας:.

Σε ανακοίνσωη της αναφέρει:

Στη συγκεκριμένη συγκυρία που η κοινωνία προσπαθεί να προστατευτεί υγειονομικά και να επιβιώσει οικονομικά, η κυβέρνηση αποποιείται κάθε της ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλει στο να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα. Ταυτόχρονα έχουμε το άνοιγμα των σχολείων, κάτω από συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα η λειτουργία των σχολείων να είναι υγειονομικά ανασφαλής και μαθησιακά αμφίβολη για όλους όσους εμπλέκονται. Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αντίδραση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, έχει τοποθετηθεί, έχει κάνει προτάσεις και έχει προβεί σε μια σειρά από κινητοποιήσεις μαζί με το γονεϊκό κίνημα, φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας. Είμαστε σε διαδικασία συλλογής δεδομένων για το πλήθος των μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία ευθύνης μας, καθώς και για το πλήθος των ελεύθερων αιθουσών που τυχόν υπάρχουν σε κάθε σχολείο.

Οι μαθητές, με μεγάλη ανησυχία, προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αντικειμενικά δίκαια αιτήματα, που σε πολλά ταυτίζονται με τα δικά μας αιτήματα. Η κυβέρνηση όχι απλά κωφεύει και δεν προχωράει σε κανένα μέτρο αντιμετώπισης του παραπάνω εκρηκτικού τοπίου, αλλά αντίθετα προχωρά σε κατασταλτικά μέτρα (αστυνομικές επεμβάσεις, εισαγγελικές παραγγελίες).Επιπλέον η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές. Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν είναι υποκινούμενοι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Εξάλλου, το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Σας καλούμε Σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τρίτη 29/9/2020 και ώρα 11:00, στη πλατεία Γεωργίου, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων και φορείς.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας κηρύσσει 3ώρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τρίτη 29/9/2020 και ώρες 11:00 – 14:00.

 

Να σημειώσουμε ότι με επιστολή του προς τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα προς τους διευθυντές των σχολείων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας του νομού, Ανδρέας Ζέρβας υπογραμμίζει σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων πως ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας «είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου», «εφαρμόζει τους νόμους» σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο και παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του προς τους Διευθυντές των σχολείων γνωστοποιεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει ενημερωθεί ότι τις ημέρες που δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω των καταλήψεων, οι μαθητές αποχωρούν πολύ νωρίς από το χώρο του σχολείου και δεν εμποδίζεται η είσοδος στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Τέλος ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του αυτή με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2020 τονίζει πως ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει την ευθύνη του ωρολογίου προγράμματος και συνάμα της οργάνωσης της σχολικής ζωής ενώ ο υποδιευθυντής ενημερώνει το βιβλίο υλικού της σχολικής μονάδας.

Τέλος σύμφωνα με το ΦΕΚ 1340/2002, όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών οφείλουν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, να πάνε στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που έχει καταρτιστεί και να πράξουν τα προβλεπόμενα.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις