Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η 86χρονη ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν έρχεται στο Netflix, πιο παθιασμένη από ποτέ

Η 86χρονη ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν έρχε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H πρεμιέρα της συγκινητικής ταινίας «Η ζωή μπροστά» με σκηνοθέτη το γιο της προγραμματίστηκε στις 13 Νοεμβρίου

Ζωντανός θρύλος του ευρωπαικού και παγκόσμιου σινεμά και ανεξάντλητο πρότυπο μεσογειακής σαγήνης, η ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν στα 86 της χρόνια, μας δίνει ραντεβού στο Netflix. Επισημοποιήθηκε πως στις 13 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στη δημοφιλή πλατφόρμα, η συγκινητική ταινία που γύρισε με το σκηνοθέτη γιο της Εντοάρντο Πόντι με τίτλο «Η ζωή μπροστά- The life ahead- La vita davanti a sé». Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα βασισμένο στο ομότιτλο γαλλικό μυθιστόρημα του Ρομέν Γκαρί, στο οποίο η Λόρεν υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, μια εβραία επιζήσασα του ολοκαυτώματος που φροντίζει τα παιδιά των πορνών του δρόμου. Όταν συναντάει έναν μικρό 12χρονο σενεγαλέζο, τον Μόμο, ο οποίος αποπειράται να κλέψει, αναπτύσσει μαζί του μια πολύ στενή και τρυφερή σχέση. Τα γυρίσματα έγιναν σε γειτονιές του Μπάρι και ήδη οι κριτικές είναι εγκωμιαστικές.

Κάτοχος Οσκαρ ερμηνείας (1961) αλλά και τιμητικού Οσκαρ προσφοράς (1991), η κορυφαία ηθοποιός κάνει ένα αναπάντεχο comeback στο σινεμά και – γιατί όχι- ενδέχεται να διεκδικήσει κι άλλα βραβεία σε τόσο ώριμη ηλικία. Η υπέροχη ιστορία της ταινίας έχει διασκευαστεί άλλες τρεις φορές πριν. Η πλούσια καριέρα της Λόρεν πλάι σε μύθους όπως οι Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Τσάρλι Τσάπλιν, Κάρι Γκραντ εγγυάται μια «ηχηρή» παρουσία στην υπέροχη ιστορία του φιλμ. Kαι η αλήθεια είναι πως έχουμε να τη θαυμάσουμε στη μεγάλη οθόνη από το μιούζικαλ Nine» του 2009.

«Επρεπε να κάνω μια ταινία με το γιο μου και ευτυχώς η πιθανότητα έγινε πραγματικότητα. Με ξέρει τόσο καλά. Γνωρίζει κάθε εκατοστό του προσώπου μου, την καρδιά και την ψυχή μου. Σκέφτομαι διαρκώς τα παιδιά μου που ζουν στην Αμερική και έχουν τα δικά τους παιδιά, οπότε προτεραιότητά μου είναι να βρω ελεύθερες εβδομάδες ώστε να ταξιδέψω να τους δω. Και δεν είναι εύκολο, επειδή δεν αγαπώ τα αεροπλάνα, υποφέρω πραγματικά. Παρολ΄αυτά πηγαίνω…» έχει δηλώσει. Ο γιος της έχει πει ενώ τη σκηνοθετούσε στο «Η ζωή μπροστά»: «Θέλει να τα βάλει όλα σε κάθε της ατάκα και να κάνει μια ταινία τόσο βαθιά, τόσο προκλητική, συναισθηματικά και σωματικά. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την ενέργεια και το πάθος με τα οποία προσεγγίζει κάθε σκηνή».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View