Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα για την Πα...

Την Τετάρτη 23/9/2020 στις 20.30

Στις 24 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών φυλάσσεται εικόνα και με την αφορμή αυτή την παραμονή της εορτής, την ερχόμενη Τετάρτη 23/9/2020 στις 20.30 θα τελεστεί στο ναό ιερά αγρυπνία.  Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας βρέθηκε στα Κύθηρα τον 14ο αιώνα και έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα καθώς όπως γράφει η Wikipedia, σύμφωνα με την παράδοση, την εικόνα βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία που ήταν γεμάτη από μυρτιές. Η εικόνα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων στα Κύθηρα και το όμορφο νησί στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου πανηγυρίζει με λαμπρότητα τη μέρα αυτή.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, εμφανίστηκε η Παναγία σ’ έναν βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος, γεμάτος από δέος, προσευχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα να βρίσκεται στα κλαδιά μιας μυρτιάς και κλαίγοντας από χαρά και συγκίνηση έφερε την εικόνα σπίτι του και ανήγγειλε σε όλους, συγγενείς και φίλους το νέο και την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις