Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με Μανώλη Μητσιά η συναυλία της Μητρόπολης Πατρών, "Συγγνώμη Πόλη μου"

Με Μανώλη Μητσιά η συναυλία της Μητρόπολ...

Προγραμματίζεται για τις 30/9/2020 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα & θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μικρασία και στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8 το βράδυ η Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Τίτλος της εκδήλωσης που προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, είναι «Συγγνώμη Πόλη μου» και αφορμή για τη διοργάνωση της όπως είπε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είναι τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα όπως η μετατροπή με απόφαση του Ερντογάν σε τζαμί της Αγιά Σοφιάς και της Μονής της Χώρας που υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη και είχε μετατραπεί από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα.

Στη μουσική εκδήλωση που θα τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει προσκληθεί να έρθει να τραγουδήσει ο σπουδαίος ερμηνευτής μας με την 50χρονη και πλέον καριέρα Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος πολύ νέος ήταν και ψάλτης.

Μαζί με τον Μανώλη Μητσιά θα είναι και ο ερμηνευτής Γρηγόρης Νταραβάνογλου.

Κανονάκι – διεύθυνση ορχήστρας: Μανώλης Καρπάθιος.

Αφήγηση: Κώστας Μπαλαχούτης.

Να θυμίσουμε πως τα Σεπτεμβριανά είχαν λάβει χώρα στις 6 & 7/9/1955 και ήταν το πογκρόμ (οι διώξεις) που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές τότε, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.

Λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων, υπάρχει το ενδεχόμενο περιορισμού της εισόδου θεατών (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση γι’ αυτό). Πάντως τη συναυλία που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη των δομών της Μητρόπολης Πατρών όπως ο «Άρτος Αγάπης», θα μεταδώσει ο τηλεοπτικός σταθμός της Μητρόπολης, Λύχνος.

Η φωτ. του Μανώλη Μητσιά είναι από Eurokinissi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture