Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Ισπανικό κοινωνικό θρίλερ "Οι Δολοφόνοι του Γκόγια" προβάλλεται στο Ρίο

Το Ισπανικό κοινωνικό θρίλερ "Οι Δο...

Στο θερινό σινε-Κάστρο στις 22.00 έως και την Τετάρτη 16/9/2020

Δύο ταινίες προβάλλει έως και την Τετάρτη 16/9/2020 το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο. Στην προβολή των 20.00 συνεχίζεται η live action ταινία της Ντίσνει «Μουλάν» σε σκηνοθεσία της Νίκι Κάρο (στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια) που αφηγείται με εντυπωσιακό τρόπο την επική ιστορία της θρυλικής Κινέζας πολεμίστριας Μουλάν (στο ρόλο η Γιφέι Λιου) ενώ την κακιά υποδύεται η Γκονγκ Λι. Μία ταινία αρκετά καλή, προϋπολογισμού που άγγιξε τα 200 εκατ. δολάρια.

Στην προβολή των 22:00, οι σινεφίλ μπορούν να δουν ένα κοινωνικό θρίλερ Ισπανικής παραγωγής 2019, με τίτλο «Οι Δολοφόνοι του Γκόγια – El Asesino de los Caprichos» σε σκηνοθεσία του Γκεράρντο Χερέρο με την Μαριμπέλ Βερντού (του «Θέλω και τη μαμά σου» και του «Λαβύρινθου του Πάνα») και τους Ρομπέρτο Άλαμο, Άουρα Γαρίδο και Ντανιέλ Γκράο.

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας κατά συρροή δολοφόνος στερεί τη ζωή πλούσιων συλλεκτών, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε μια στάση που παραπέμπει στα «Καπρίτσια» του Φρανθίσκο Γκόγια. Δύο αταίριαστες ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τις μεταξύ τους προστριβές να μπαίνουν εμπόδιο στη δουλειά. Η σειρά των 80 χαρακτικών "Καπρίτσια" του σπουδαίου ζωγράφου και χαράκτη Γκόγια (1746-1828) όπως έγραψε το Αθηνόραμα, ήταν μία ιδιαίτερη δουλειά του μεγάλου αυτού ζωγράφου όπου κατέκρινε και σχολίαζε την πνευματική παρακμή της Ισπανικής κοινωνίας του καιρού του. 

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture