Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ του Τορόντο τα "Μήλα"

Στις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινο...

Πολλοί εκτιμούν πως το φιλμ του Χρήστου Νίκου με τους Πατρινούς συντελεστές, Σταύρο Ράπτη, Σοφία Γεωργοβασίλη, θα φτάσει στα Όσκαρ

Περιμένοντας τα βραβεία της 77ης Κινηματογραφικής Μόστρα της Βενετίας το Σάββατο 12/9, κι έχοντας προβληθεί και στο Φεστιβάλ Telluride στο Κολοράντο, η ταινία «Μήλα - Apples», σκηνοθετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Χρήστου Νίκου ήδη θεωρείται ως μία από τις πιο πολυναμενόμενες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο, στον Καναδά που μόλις ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 20/9.

«Veni, vidi, vici», αυτό έκανε ο Χρήστος Νίκου στη Βενετία φέτος. Πήγε με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και κατέκτησε διθυραμβικές κριτικές και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς (η ταινία έχει ήδη κλείσει διανομή σε δεκάδες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και στην Μεγάλη Βρετανία με την Curzon, κάτι που αποτελεί μεγάλο προνόμιο για ξενόγλωσση ταινία), όπως αναφέρει ανάρτηση του flix.gr. Αν θα κερδίσει και βραβείο θα το μάθουμε το Σάββατο στην τελετή λήξης του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας όπου όπως προείπαμε, η ταινία με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και την Πατρινής καταγωγής ηθοποιό Σοφία Γεωργοβασίλη κατέπληξε και συζητήθηκε ευμενώς.

Ταυτόχρονα λοιπόν ξεκίνησε και το Φεστιβάλ του Τορόντο με τα ανάλογα υγειονομικά μέτρα όπως μάσκες εντός των κλειστών αιθουσών. Μετά το Τέλιουραϊντ – Telluride στις ΗΠΑ, τα «Μήλα» δοκιμάζονται σ' ένα ακόμα πολύ καθοριστικό Φεστιβάλ που ο θόρυβος, οι κριτικές, η εικόνα μίας ταινίας σπρώχνει την καριέρα της στην μεγάλη αμερικανική αγορά, αλλά και, είναι προφανές, και στην Οσκαρική κούρσα.

Άλλωστε, ο Χρήστος Νίκου με εκπροσώπους την CAA και μάνατζερ τον Ζερόμ Ντιμπόζ (πελάτες του, ανάμεσα σε άλλους, οι Μπονγκ Τζον Χο κι ο Ρούμπεν Έστλουντ) εκεί θα πρέπει να προσδοκεί. Να χτίσει ένα buzz που θα τον φέρει με σταθερά βήματα στην Οσκαρική πεντάδα του καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ, όπως εκτιμά το flix.gr.

Τα πρώτα δημοσιεύματα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λοιπόν, με πρώτο το Vanity Fair που μεταξύ των «17 επιλογών του για τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ του Τορόντο» είναι & το «Apples» και μάλιστα φιγουράρει στη 2η θέση.

Το συνοδευτικό κείμενο θίγει τα προφανή: η ταινία άνοιξε με εξαιρετικές κριτικές. Σε μια πολύ κακή χρονιά, άδεια από καλές ταινίες. Σε μια χρονιά που η τρύπα που άφησε το μη-γενόμενο Φεστιβάλ Καννών δεν έδωσε την συνηθισμένη ώθηση στις ξενόγλωσσες ταινίες για να βγουν μπροστά στην Οσκαρική κούρσα. Σε μια χρονιά που ο κόσμος έχει πληγεί από μια πανδημία, κι από σύμπτωση, η αλληγορία της ταινίας έχει να κάνει ακριβώς με αυτό. Σύμφωνα με τον υπογράφοντα του άρθρου του Vanity Fair, τα «Μήλα» ενδέχεται να έχουν μία πολύ ευνοϊκή Οσκαρική πορεία.

*Η φωτ. του Χρήστου Νίκου με την πρωταγωνίστρια του Σοφία Γεωργοβασίλη από το photocall των «Μήλων» στη Βενετία, είναι από το flix.gr

Να θυμίσουμε πως σεναριογράφος της ταινίας "Μήλα" είναι ο Πατρινής καταγωγής Σταύρος Ράπτης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture