Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πάμε Βενετία με ελληνικά «Μήλα»: Η ταινία του Χρήστου Νίκου με τον Αρη Σερβετάλη

Πάμε Βενετία με ελληνικά «Μήλα»: Η ταινί...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το φιλμ θα ανοίξει την ενότητα «Ορίζοντες» της Μόστρα, που έχει φετινή πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ

Καμαρώνουμε που την αυλαία της ενότητας προβολών «Ορίζοντες» στη Μόστρα της Βενετίας θα σηκώσει ένα ελληνικό φιλμ, τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου. Βασίζεται σε μια αναπάντεχη ιστορία με κεντρικό ήρωα έναν αμνησιακό σαραντάρη. Εισάγεται στο νοσοκομείο και αποδέχεται μια ιδιαίτερη πρόταση αποκατάστασης των γιατρών  για να αποκτήσει μια προσωπικότητα.. . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις, θα συναντήσει την Αννα, μια γυναίκα που  παρακολουθεί την ίδια θεραπεία. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Χρήστος Νίκου, ο οποίος έχει θητεύσει και στη διαφήμιση αναρρωτιέται «πόσο επιλεκτική́ είναι η μνήμη μας κι  αν «μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά́ που μας πληγώνουν;» Την πρωτότυπη αφίσα του φιλμ με το ξεφλουδισμένο μήλο υπογράφει ο Ραούλ Μόνχε, ισπανός σκηνοθέτης, conceptual artist, graphic designer και στενός συνεργάτης του Γκιουγέρμο ντελ Τόρο. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Αρης Σερβετάλης.

Ο Χρήστος Νίκου εμπνεύστηκε την παράξενη και αλληγορική υπόθεση μετά την απώλεια του πατέρα του. Εκείνος, έτρωγε πάρα πολλά μήλα, που βοηθούν στην ισχυρή μνήμη. 

 Θυμίζουμε πως το φετινό σινε- φεστιβάλ στο Λίντο αναμένεται 2-12 Σεπτεμβρίου για 77η χρονιά. Η αυστραλέζα σταρ Κέιτ Μπλάνσετ θα προεδρεύει της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν ακόμα η γαλλίδα ηθοποιός Λουντιβίν Σανιέ,οι κινηματογραφιστές από Γερμανία και Ρουμανία Κρίστιαν Πέτζολντ και Κρίστι Πούιου, ο ιταλός συγγραφέας Νικόλα Λατζόια, οι σκηνοθέτιδες από Βρετανία και Αυστρία Γιοάνα Χογκ και Βερόνικα Φραντς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View