Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία – αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με τον Λάμπρο Καρελά

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία – αφιέρωμα στ...

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2020, στο «Εργοστάσιο Τέχνης – Θάνος Μικρούτσικος»

Με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή της χώρα μας Στέλιο Καζαντζίδη, το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η Ορχήστρα Χορευτικού Τμήματος, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, με την συμμετοχή του ερμηνευτή Λάμπρου Καρελά, συνεχίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης 9/9/2020 στο προαύλιο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»,  στην Ακτή Δυμαίων, οι εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στη διάρκεια της συναυλίας, η οποία ήταν ενταγμένη στην ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού Παρουσιάζουν», ακούστηκαν τραγούδια από την συνεργασία του Στέλιου Καζαντζίδη με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο καλωσόρισμά της επεσήμανε πως «η ιδέα για το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη γεννήθηκε από το θέμα της προσφυγιάς και μετανάστευσης που ήταν στην αρχική σκέψη ως θεματική ενότητα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ».

«Αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης»  είπε η κ. Γεροπαναγιώτη, «τραγουδάει τον καημό του λαού μας, που οδηγήθηκε στην ξενιτιά για μια μπουκιά ψωμί. Η προσφυγιά κι η μετανάστευση διαχρονικά αναδείχθηκαν στις τέχνες και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης. Μπορεί διαχρονικά τα πρόσωπα να άλλαξαν, τα θύματα να έχουν άλλη γλώσσα και πατρίδα, η αιτία όμως για τη διάλυση χωρών, τον ξεριζωμό λαών και για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα ήταν και παραμένει η ίδια:  Η πολιτική που, απ' τη μια, στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και απ' την άλλη, μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της ΕΕ».

«Ας κοιτάξουμε ακριβώς δίπλα μας, στα απομεινάρια του Λαδόπουλου που καθημερινά επιβιώνουν πρόσφυγες, ξεριζωμένοι από τον πόλεμο στις χώρες τους και αναζητούν το εισιτήριο εξόδου τους από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, η οποία για μία ακόμα φορά ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, που χωρίς τη δική τους δουλειά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

Την διεύθυνση της Ορχήστρας είχε η μαέστρος Δήμητρα Αψόμωτου καθηγήτρια στο Μουσικό σχολείο. Την γενική επιμέλεια και τις Χορογραφίες  είχε ο  Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τη συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι, Ήρα Κουρή, ο Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία, Χρήστος Πατούχας, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture