Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Μεγάλη συναυλία στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας δίνει ο Πατρινός συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης

Μεγάλη συναυλία στο Νομισματικό Μουσείο ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020» - Θα παρουσιάσει το μουσικό του έργο «Θερμοπύλαι - Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός»

Στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020» που διοργανώνει το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας (το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου 2020) προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει με μεγάλη συναυλία, ο Πατρινός μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, παρουσιάζοντας το μνημειώδες μουσικό του έργο «Θερμοπύλαι - Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός».

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, το Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα θα παρουσιάσει δύο περιοδικές εκθέσεις: «Σαλαμίνα 2020: 2500 Χρόνια Πολιτισμού και Δημιουργίας», έναν εικαστικό διάλογο με αρχαία έργα και δημιουργίες των εικαστικών Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και Στέλιου Γαβαλά (24/9 – 31/12) και «Θερμοπύλες 2020: Γλυπτές Δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα» (24-27/9).

Η δεύτερη έκθεση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τετARTημόριο.

Διαδικτυακά (στο http://www.nummus.gr/) θα προβάλει την έκθεση «Θερμοπύλες 2020. Γλυπτές δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα» και on line τη μουσική εκδήλωση/παράσταση «Θερμοπύλαι - Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός» με το ορχηστρικό σύνολο του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη και την υψίφωνο Τζένη Δριβάλα (διάρκεια 40 λεπτά).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα προβληθούν live-streaming.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ, στην Πανεπιστημίου 12 πλησίον της Βουκουρεστίου.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης είναι αδελφός του Γιώργου Χάχαλη της γνωστής Πατρινής ποτοποιίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture