Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παναγούλα Μαμμή: Δέχομαι ενορχηστρωμένη και αθέμιτη επίθεση, φυσική και ψυχική

Παναγούλα Μαμμή: Δέχομαι ενορχηστρωμένη ...

Δήλωση της Διοικήτριας του νοσοκομείου του Ρίου που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα»

Η Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου  Παναγούλα Μαμμή, με γραπτή της δήλωση, διαψεύδει ότι έχει διατάξει ΕΔΕ και έχει καλέσει σε απολογία τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο. Ως γνωστόν η κ. Μαμμή τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα καθώς διατυπώθηκαν εναντίον της κατηγορίες ότι διέταξε ΕΔΕ εις βάρος του κ. Γώγου, επειδή επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων για τον κορωνοϊό, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου.

Να σημειωθεί ότι το thebest.gr, έχει ήδη φιλοξενήσει από χθες δηλώσεις της κυρίας Μαμμή για το θέμα.

Επίσης, στη γραπτή της δήλωση δεν γίνεται καμία αναφορά περί παραίτησής της από τη θέση, ή υποβολής παραίτησης, καθώς η θητεία της λήγει τον Ιανουάριο του 2022.

Η δήλωση τη διοικήτριας του νοσοκομείου του Ρίου έχει ως εξής:

«Την 31-7-2020 η εφημερίδα «Γνώμη» φιλοξένησε δημοσίευμα με τίτλο «Συνάντηση Πελετίδη- Γώγου» στο οποίο διατυπωνόταν επακριβώς ότι:

«Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον Καθηγητή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Χαρ. Γώγο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημητρ. Βελισσάρη , υπεύθυνο ΤΕΠ του ΠΓΝΠ».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία του ΠΓΝΠ με το δήμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας  Covid 19.

Eπειδή παρακολουθώ σιωπηλά όλες αυτές τις ημέρες τον «πόλεμο» και την αιμοδιψία πολλών που αβίαστα, αλόγιστα και επιπόλαια αναρτούν στο διαδίκτυο σχόλια και παρατηρήσεις αλλά και απλοϊκά δημοσιεύματα ¨έγκριτων Δημοσιογράφων», θα ήθελα να γνωστοποιήσω τουλάχιστον σε όσους- όσες ενδιαφέρονται για την ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ουδέποτε προέβην σε πειθαρχικές διαδικασίες (ΕΔΕ- Κλήσεις σε απολογία κλπ.) σε βάρος των υπηρετούντων στο Νοσοκομείο μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Ουδεμία πρόθεση ή βούληση είχα να καταστρατηγήσω την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα  πλήρη ανεξαρτησία των Καθηγητών των ΑΕΙ.

Όμως:

Η παρεξήγηση της Ανεξαρτησίας του Πανεπιστημίου ( το οποίο είναι αυτόνομο ΝΠΔΔ) ότι μπορεί δηλαδή να διοικεί και άλλο ΝΠΔΔ (το Νοσοκομείο), εξυπηρετεί μόνον την σύγχυση των εξουσιών, την οποία υποχρεούμαι ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου ν΄αποφύγω.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου βάσει Νόμου προΐσταται όλων των Υπηρεσιών αυτού.

Μεταξύ άλλων Υπηρεσιών και της Ιατρικής Υπηρεσίας. Το γεγονός ότι της Ιατρικής Υπηρεσίας προΐσταται Πανεπιστημιακός Γιατρός δεν συνεπάγεται ότι αυτός δεν υπόκειται στην Διοικητική Ιεραρχία της Νοσοκομείου.  Οι δύο (2) επιστήμονες ΜΕΛΗ ΔΕΠ του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο με την Ιατρική τους ιδιότητα ως Δ/ντής Παθολογικής Κλινικής ο πρώτος, ως υπεύθυνος ΤΕΠ ο δεύτερος.

Αντικείμενο της συζήτησής τους η συνεργασία του δήμου με Κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου (Παθολογική Κλινική- Λοιμωξιολογικό Τμήμα) όπως το Δελτίου τύπου του Δήμου αναφέρει.

Δεν παρέστησαν στην συνάντηση αυτή ως ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι και ερευνητές ή ως μέλη της Εθνικής Επιτροπής χειρισμού της Πανδημίας.

 Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί όσους ασκούν την Ιατρική Επιστήμη  καθώς και εκείνους που την διδάσκονται. Η ενημέρωση θεμάτων που αφορούν την ιατρική επιστήμη είναι θεμιτή και αποδεκτή, γιαυτό η παρουσία του κ. Γώγου στα ΜΜΕ  με τους τίτλους που κατέχει είχε την πλήρη αποδοχή και θεωρούσα ότι τιμούσε και το ΠΓΝΠ.

Αποκρούω όλες τις απόψεις που διαστρεβλώνουν τόσο το έργο του Πανεπιστημίου όσο και το έργο του ΕΣΥ.

Όταν όμως  οποιοδήποτε όργανο του Νοσοκομείου πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς για επικείμενη συνεργασία τους με το Νοσοκομείο πρωτίστως πρέπει να το γνωρίζει και να συμφωνεί με αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του.

Αυτό προστατεύει  το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και δεν συνιστά απαξίωση ούτε υπηρεσιακή μομφή κατά επιστημόνων του Νοσοκομείου.

Συνιστά εφαρμογή και τήρηση του Νόμου.

΄Ολοι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος οι οποίοι με περισσή βιασύνη συμμετέχουν στην ενορχήστρωση αυτής της βίαιης και αθέμιτης επίθεσης  (φυσικής και ψυχικής) ας αντιληφθούν ότι λειτούργησα θεσμικά  εφαρμόζοντας τον Νόμο, υποχρέωση που έχω εκ της θέσεώς μου.

Ομοβροντία επιθέσεων λοιπόν γιατί «τόλμησα» να επισημάνω απλώς στους δύο (2) Πανεπιστημιακούς Ιατρούς την αστοχία της πράξεώς τους.

Θεωρώ ότι τα δύο (2) χρόνια που υπηρέτησα στη θέση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου έπραξα με γνώμονα την καλύτερη περίθαλψη του πολίτη, την βελτίωση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας, την αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργία του Νοσοκομείου. Στα πλαίσια αυτά η κατεύθυνση ήταν να διαφυλαχθούν όλοι οι θεσμοί που διέπουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η κοινή λογική  φρονώ ότι δεν εντυπωσιάζεται από πηχιαίους τίτλους  και ηχηρές αναρτήσεις. Οι τυμπανοκρουσίες και η αναίτια προβολή ουδέποτε με χαρακτήρισαν. Αυτό επιτάσσει, η θέση μου και  η παιδεία μου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις