Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ηδη «ακούγεται»: «Τρίτο στεφάνι» δια χειρός Μαρκουλάκη με Καβογιάννη- Κίτσου από 10/10

Ηδη «ακούγεται»: «Τρίτο στεφάνι» δια χει...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή θα «ζωντανέψει» στην καρδιά της Αθήνας, στο θέατρο Παλλάς

Μια πολύ φιλόδοξη – και ήδη πολυσυζητημένη- παράσταση με 20μελή θίασο και δημοφιλείς συντελεστές θα «ανοίξει» την αθηναική θεατρική σαιζόν:  «Το Τρίτο Στεφάνι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με πρωταγωνίστριες τη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου, θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Παλλάς, στις 10 Οκτωβρίου όπου και θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το τέλος του ίδιου μήνα.

Οι περιπέτειες της Εκάβης και της Νίνας θα πλαισιωθούν από πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα και σκηνικά Πάρη Μέξη. Πρόκειται για παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών σε ολοκαίνουρια διασκευή του πασίγνωστου βιβλίου. Εχουν προχωρήσει οι πρόβες μετά την ανάγνωση του έργου και έχουν κυκλοφορήσει στιγμιότυπα της όλης πεοετοιμασίας στα αθηναικά media. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες  δυο εκρηκτικών γυναικών ξετυλίγεται ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Μια ρεαλιστική ηθογραφία με έντονα συναισθήματα , χιούμορ αλλά και την πλούσια ελληνικότητα που με τόσο πάθος αναζήτησαν και ανέδειξαν δημιουργοί όπως ο Τσαρούχης και ο Χατζιδάκις. Εκάβη και Νίνα αγαπιούνται, τσακώνονται, μιλούν ακατάπαυστα, αφηγούνται και αγανακτούν.

Το 2009, ο Μένης Κουμανταρέας γράφει για τον Ταχτσή:

«Ο Ταχτσής, όντας ο ίδιος στη ζωή του ένας χείμαρρος λόγου και ελευθεριότητας, υιοθέτησε και στο βιβλίο του τον τρόπο αυτό. Ένα συνεχές μουρμούρισμα διατρέχει όλο το κείμενο, το ίδιο αυτό μουρμούρισμα που ο συγγραφέας ήξερε καλά από την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα. Είναι οι ευχές, οι κατάρες, οι αφορισμοί, που όλοι ακούμε στις οικογένειές μας σε οποιαδήποτε τάξη και αν ανήκουμε. Είναι ο πρώτος που έκανε ύφος τη γλώσσα των μικροαστών.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το έπος της ανερχόμενης τάξης, αυτής που αργότερα βαφτίστηκε με το επίθετο «μικροαστική».

*Εισιτήρια 10- 80 ευρώ, προπώληση viva.gr

Ομαδικές κρατήσεις: 210-3639343 (εσωτ. 2)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View