Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μια σινεφίλ έκπληξη: Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο «An easy girl» του Netflix

Μια σινεφίλ έκπληξη: Τίποτα δεν είναι όπ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια διεισδυτική ματιά στα στερεότυπα του sex και του yachting με το κορίτσι- σκάνδαλο της Γαλλίας Ζάχια Ντέχαρ

 

Και τελικά δεν ήταν καθόλου όπως περιμέναμε. Το φιλμ στη λίστα των δημοφιλών επιλογών του Netflix «An easy girl» όπου τις πρώτες εντυπώσεις κλέβουν οι καμπύλες – «κόλαση» της συχνά topless Ζάχια Ντέχαρ, δεν είναι ο εύπεπτος ερωτισμός και η πρόκληση που συνήθως ανεβάζουν την τηλεθέαση, αλλά πολλά σοβαρά πίσω από αυτά.

 Η γαλλίδα σκηνοθέτης Ρεμπέκα Ζλοτόβσκι κέρδισε πέρυσι στην πρεμιέρα αυτής της ταινίας στις Κάννες το διεθνή σεβασμό και τις πιο εγκωμιαστικές κριτικές. Εχοντας επιλέξει σοφά στο ρόλο της προκλητικής κεντρικής ηρωίδας Σοφία, την 28χρονη γαλλοαλγερινή Ζάχια, η οποία είναι πλέον ηθοποιός και σχεδιάστρια εσωρούχων αλλά έχει εργαστεί ως συνοδός πολυτελείας (και είχε εμπλακεί στο πολύκροτο «ροζ» σκάνδαλο με τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας Καρίμ Μπανζεμά και Φρανκ Ριμπερί), πλάθει τη Μπε- Μπε της νέας «πλαστικής» εποχής στην Κυανή Ακτή.

Η ταινία έκανε πέρυσι πρεμιέρα στις Κάνν...

Η ταινία έκανε πέρυσι πρεμιέρα στις Κάννες με τη Ζάχια να τρελαίνει τα φλας

Η σκηνοθέτης με τις πρωταγωνίστριες

Η σκηνοθέτης με τις πρωταγωνίστριες

Το κορίτσι- πειρασμός «πουλάει» το κορμί της σε πλούσιους κυρίους στις Κάννες ανταλλάσσοντάς το με ακριβά δώρα όπως Chanel τσάντες, κοσμήματα και πάρτι κραυγαλέας ευζωίας, διατηρώντας όμως μια αφελή ελαφράδα, γλυκύτητα αλλά και τρυφερότητα για την 16χρονη, άπειρη εξαδέλφη της που τη φιλοξενεί. Το τατουάζ πάνω από τα οπίσθιά της «Carpe Diem- Αδραξε τη μέρα» επιβεβαιώνει τα λεγόμενά της για μια συνειδητή επιλογή ζωής γεμάτη εφήμερη έξαψη και περιπέτεια. Πλάι της η μικρή Νάιμα (στο ρόλο η άγνωστη Mίνα Φαρίντ) τη θαυμάζει απεριόριστα και την ακολουθεί σαν «σκυλάκι» υποτιμώντας την καμαριέρα μητέρα της και τον βιοποριστικό της αγώνα.

 

 Η γνωριμία τους με δυο άντρες που διαμένουν σε πολυτελές γιοτ αλλάζει τα πάντα.

 

Ο Αντρέ, τον οποίο υποδύεται ο κούκλος πορτογάλος ηθοποιός και dj Νούνο Λόπες γοητεύει το θεατή με την πρώτη ματιά. Γελάει, τραγουδάει, φλερτάρει δηλώνει αμετανόητος  εραστής και καλεί τη Σοφία να μείνει μαζί του για καλοκαιρινή διασκέδαση με «καυτές» σεξουαλικές στιγμές. Μαζί του ο συλλέκτης συνεταίρος του, που μοιάζει αντιπαθής και απόμακρος λες και περιφρονεί όλη την παρέα. (Στο ρόλο του Φιλίπ, ο πολυβραβευμένος γάλλος ηθοποιός Μπενουά Μαζιμέλ). Ο περίγυρός τους; Αλλοι «σκαφάτοι» που έχουν αφεθεί στις απολαύσεις της πλούσιας ανεμελιάς τους, με γυναίκες της υψηλής κοινωνίας, οι οποίες  χασκογελούν βουτώντας στις πισίνες με τουαλέτες αστρονομικού κόστους.

 

Τι συμβαίνει τελικά

 Πρόκειται για το απόλυτο γκρέμισμα των στερεοτύπων, της κοινωνικής ταμπέλας και της επιφανειακής εικόνας. Για ένα στοχαστικό δραματικό φιλμ ενηλικίωσης. Ο «ωραίος» της υπόθεσης αποδεικνύεται κυνικός παλιάνθρωπος, αφού θέλοντας να ξεφορτωθεί γρήγορα την bimbo του, την κατηγορεί για κλοπή, πληγώνοντας βαθιά τα δυο κορίτσια. Ο φίλος του αντιθέτως λειτουργεί ως πατρική φιγούρα μιλώντας στη μικρή Ναιμά για ελευθερία και αξιοπρέπεια που δεν αποκτιούνται με τα πολλά χρήματα και προστατεύοντάς την ώστε να μην ακολουθήσει το δρόμο της ξαδέλφης της. Η sexy Ζάχια μη αντέχοντας την προσβολή της προσωπικής ατιμίας φεύγει από τις Κάννες έχοντας εντωμεταξύ αντιμετωπίσει το χλευασμό με καρτερική γλύκα αλλά και με επίδειξη των γνώσεών της στη λογοτεχνία και τις ξένες γλώσσες. Η Ναιμά επιστρέφει στο φτωχικό της διαμέρισμα και τους φίλους της ακολουθώντας την παρότρυνση της μητέρας της να αξιοποιήσει το ταλέντο της στη μαγειρική. Εχει πλέονν "δει" διαφορετικά την πορεία της στη ζωή.

 

Τα «σύμβολα»

 Τα πλάνα είναι μοναδικά εύγλωττα. Το γυμνό στήθος στα σμαραγδένια νερά της γαλλικής Ριβιέρας κόντρα στην ξεφτισμένη τέντα του σπιτιού των κοριτσιών, τα κρυφά βλέμματα, ο καμαρώτος του σκάφους με τη μόνιμη οργή της ανισότητας να ξεχειλίζει στο πρόσωπό του λένε πολλά. Ακόμα και τα ρούχα και ο κότσος της Ζάχια που θυμίζουν την άτακτη Μπαρντό  στο «Ο θεός έπλασε τη γυναίκα». Επίσης η συμβολική επιλογή της υπέρκομψης γαλλίδας ηθοποιού Κλοντίντ Κουρό ως το «αντίπαλον δέος» της Barbie Σοφία. Μια αριστοκράτισσα κοσμοπολίτισσα με φυσική ομορφιά σε πανέμορφη, ιστορική έπαυλη που κριτικάρει τη «συνοδό», σίγουρη για το χαμηλό της επίπεδο. Kαι εκείνη την ευχαριστεί για αυτά τα «κλισέ» που πιστεύει κατεβάζοντας αυτόματα το φόρεμά της. (Η 51χρονη Κουρό στην πραγματικότητα είναι γόνος αριστοκρατικής φαμίλιας και έχει παντρευτεί τον Eμμανουέλε Φιλιμπέρτο της Σαβοίας, γιο του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας)

 

 Mια νέα sex diva

 Τα γαλλικά tabloid έχουν λατρέψει την Ζάχια Ντέχαρ και την έχουν χρίσει celebrity. Κάθε της φωτογραφία με αποκαλυπτικό φόρεμα και μαγιό κάνει αίσθηση, ενώ οι δηλώσεις της πως κέρδιζε κοριτσάκι ως escort πάνω από 20.000 ευρώ το μήνα αλλά και πως δεν έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις έκαναν μεγάλο ντόρο. Gaultier, Lagerfeld, Louboutin, Elllen Von Unwerth, Vanity Fair, Liberation την έχουν λατρέψει με συνεργασίες και αφιερώματα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View