Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίθηκε το κονδύλι της δαπάνης για την ανακαίνιση της εκκλησίας της Παναγίας Μέντζενας

Εγκρίθηκε το κονδύλι της δαπάνης για την...

Οι εργασίες της αποκατάστασης θα έχουν τελειώσει έως το 2021 με χρήματα που εξασφάλισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών

Στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας της Μέντζενας τελέσθηκε προ ημερών για μία χρονιά ακόμη η καθιερωμένη από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής του Κέντρου Υγείας της Χαλανδρίτσας, Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και με τη συμμετοχή του π. Δημητρίου Παπαγεωργίου, αρχιερατικού επιτρόπου τ. Δήμου Φαρρών, του π. Μιχαήλ Γκότση, εφημερίου Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πλατανόβρυσης, του π. Νικολάου Βγενόπουλου, εφημερίου Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Χαλανδρίτσας και δύο ιεροδιακόνων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και με τήρηση των περιοριστικών μέτρων, η λατρευτική εκδήλωση της Παράκλησης.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, η Δημοτική Σύμβουλος Ευανθία Μπερδένη και ο κ. Διαμ. Κανελλόπουλος, επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος βοήθησε και στην απόδοση των ύμνων της Παράκλησης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων (Πολιτιστικών Συλλόγων, κ.α.).

Τα όποια περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας δεν εμπόδισαν τις δεκάδες των πιστών να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν μέσα σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον την Ιερά Παράκληση κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Μητροπολίτη Πατρών έναν ενδιαφέροντα επίκαιρο λόγο. Εστίασε την ομιλία του στην καταφυγή των Χριστιανών στις δύσκολες στιγμές στην Παναγία μας. Μία διέξοδος, ελπίδα και ανάχωμα των κατατρεγμένων.

Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την αναστήλωση των βυζαντινών μνημείων της περιοχής, όπως είναι και η εκκλησία της Παναγίας της Μέντζενας, για την οποία ως γνωστόν, έχει πρωτοστατήσει ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας με τις διαχρονικές ενέργειές του, καθώς και ο Δήμος Ερυμάνθου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών ότι εγκρίθηκε το κονδύλι της δαπάνης της ανακαίνισης και οι εργασίες της αποκατάστασης θα έχουν τελειώσει έως το 2021 με χρήματα που εξασφάλισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Χαρά και συγκίνηση σκόρπισε η ευχάριστη είδηση για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Παναγίας της Μέντζενας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας Βασ. Κοτσώνης ευχαρίστησε τον κ.κ. Χρυσόστομο, την Αναστασία Κουμούση, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων, την οποία ο Σύλλογος έχει τιμήσει, τον ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πλατανόβρυσης για τη βοήθειά των και για την παρουσία τους καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι γεύτηκαν στο τέλος κεράσματα από τις κυρίες του χωριού, του Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανόβρυσης.

Όλοι ευχήθηκαν την επόμενη χρονιά να είναι παρόντες για να τελέσουν την Ιερά Παράκληση μέσα στον ιστορικό Ναό της Παναγίας της Μέντζενας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις