Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο σωματείο στην Ακράτα- Και το όνομα αυτού... "Γιώργος Λεφεντάριος"

Νέο σωματείο στην Ακράτα- Και το όνομα α...

Φιλοπρόοδος Όμιλος

 

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020,  πραγματοποιήθηκε στην Ακράτα η συστατική πράξη ενός νέου σωματείου με την ονομασία «Φιλοπρόοδος Όμιλος Ακράτας – Γιώργος Λεφεντάριος».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Η συνάντηση των ιδρυτικών μελών του σωματείου έγινε μετά από πρόσκληση του ιδρυτή-δωρητή του σωματείου κ. Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου  στο ιστορικό κτίριο του συλλόγου «Αναγέννησις». Συντονιστής της εκδήλωσης ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Λεωνίδας Παγανός, ο οποίος καλωσορίζοντας τους  παρευρισκομένους τόνισε την ιστορικότητα της ημέρας και ευχήθηκε να στεριώσει το νέο σωματείο της Ακράτας με την βοήθεια όλων των Ακρατινών.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος εμπνευστής του ιδρύματος αλλά και μεγάλος δωρητής του. Ο κ. Γιαννακόπουλος συγκινημένος εξέφρασε την χαρά του για τη δημιουργία του σωματείου, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο την επιθυμία του μέντορα και φίλου του Γιώργου Λεφεντάριου. Αναφέρθηκε στους σκοπούς του σωματείου που περιλαμβάνουν κυρίως τη χορήγηση υποτροφίας σε μαθητές για σπουδές,  την υποστήριξη πολιτιστικών  εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στην Ακράτα, καθώς και τη συνεργασία του Σωματείου με υπηρεσίες και φορείς του Δήμου Αιγιάλειας. Σημείωσε πως ο ίδιος θα προσφέρει στη μνήμη του Γιώργου Λεφεντάριου ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό στο σωματείο, ώστε να αποκτήσει οικονομική αυτάρκεια, να είναι ανεξάρτητο και να έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τους σκοπούς του.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πάνος Ασημακόπουλος έκανε μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που συνδέουν τον Γιώργο Λεφεντάριο με την Ακράτα. Αναφέρθηκε στο Ίδρυμα Χατζιδάκι Γκάτσου, το οποίο ήταν πρόταση του Γιώργου Λεφεντάριου με παρόμοιους σκοπούς στον τότε Δήμο Ακράτας. Παρ’ όλες τις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τα τελευταία χρόνια ατόνισε, ειδικά μετά την καλλικρατική συνένωση και δεν λειτούργησε σύμφωνα με τις επιθυμίες των δωρητών του.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τα ιδρυτικά μέλη και το καταστατικό ψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και κατά άρθρο.

Τη λειτουργία του σωματείου ανέλαβε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα προετοιμάσει τις εκλογές μετά την πάροδο έξι μηνών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Ομάδων Εργασίας. Τα μέλη της Επιτροπής πρότεινε ο δωρητής και είναι:

O Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, ο Παναγιώτης  Ασημακόπουλος, ο δικηγόρος Παύλος Μανωλόπουλος, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σωφρονία, η Δ/ντρια του 1ου Δ.ΣΧ. Ακράτας Αναστασία Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ακράτας Αντώνης Βλάχος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησις Μαρία Καρρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα χρόνο πριν η Κοινότητα της Ακράτας σε συνεργασία  με τη Φιλαρμονική Ακράτας είχαν παρουσιάσει την εκδήλωση «Φύσα αεράκι …Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου». Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο Κανελλοπούλου πλαισιωμένη με μουσική και λόγο, με πλήθος κόσμου και πολλούς επώνυμους καλεσμένους μεταξύ των οποίων η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος, ο μουσικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου, η ποιήτρια Αγαθή Δημητρούκα, ο Λεωνίδας Κουρής κ.ά. οι οποίοι αναφέρθηκαν με λόγια καρδιάς για τον Γ. Λεφεντάριο.

Η εκδήλωση μνήμης σηματοδότησε την αρχή μιας καλής συνεργασίας με τον κ. Γιαννακόπουλο, θέτοντας τα θεμέλια για τη σημερινή ημέρα ίδρυσης ενός Σωματείου που όπως αναφέρεται και στον τίτλο του, θα προάγει τον πολιτισμό, τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία της κληρονομιάς των μεγάλων δημιουργών Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Μ. Θεοδωράκη, Οδ. Ελύτη μέσα από το δυναμικό του τόπου, την προώθηση  της προστασίας και της βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος της Κοινότητας Ακράτας κ.ά.

«Ευχή όλων να στεριώσει το νέο σωματείο και να προσφέρει όλα όσα επιθυμεί ο εμπνευστής του στον τόπο καταγωγής του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Παύλος Μανωλόπουλος που ανέλαβε αμισθί τη σύνταξη του καταστατικού.

Η Ακράτα οφείλει θερμές ευχαριστίες στον δωρητή για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό της. Με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης υπόσχεται να ανταποκριθεί στο όραμα του δωρητή και στους σκοπούς του Σωματείου με όλες της τις δυνάμεις."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις