Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Στην Επίδαυρο με Μπαχ ο Λεωνίδας Καβάκος για τα 65 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών

Στην Επίδαυρο με Μπαχ ο Λεωνίδας Καβάκος...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα ρεσιτάλ- special event του διάσημου Ελληνα βιρτουόζου του βιολιού στις 17 Ιουλίου

Μια βραδιά που χαρακτηρίζεται έκπληξη, μυσταγωγία και «ειδικό γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας» από το Φεστιβάλ Αθηνών είναι το ρεσιτάλ του  πλέον ονομαστού δεξιοτέχνη βιολονίστα της χώρας μας, Λεωνίδα Καβάκου,  στις 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηματοδοτώντας τη συμπλήρωση των 65 χρόνων αδιάλειπτης ιστορίας του θεσμού. Ο κορυφαίος σολίστ θα παρουσιάσει έργα Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο εμβληματικό μνημείο «ανοίγοντας» το φετινό πρόγραμμα, με μια εκδήλωση διαφορετική από τις καθιερωμένες παραστάσεις αρχαίου δράματος.

 Μία πρόταση που διευρύνει καλλιτεχνικά το βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, προτείνοντας μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους. Η παρουσία του Καβάκου στην Επίδαυρο μας επαναφέρει στην πρωτογενή λειτουργία του Θεάτρου, ως τόπου ίασης, ανακούφισης, θεραπείας. Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο καλλιτέχνης θα μοιραστεί με το κοινό μια σπάνια στιγμή ανάτασης, μια μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας. Μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στέλνει με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα ελπίδας, προσφέροντας στο κοινό μια μυσταγωγική εμπειρία.

 

Οι Σονάτες και Παρτίτες για σόλο βιολί του 1720 είναι από τα βασικά έργα ρεπερτορίου που τοποθετούν το βιολί στο επίκεντρο. Μάλιστα, ο Μπαχ είχε αρχικά τιτλοφορήσει αυτά τα κομμάτια Έξι σόλο έργα για βιολί δίχως συνοδεία, θέλοντας να καταδείξει την αυτάρκεια του βιολιού ως σολιστικού οργάνου. Οι τρεις σονάτες είναι γραμμένες σε μια φόρμα σονάτας της εποχής του Μπαρόκ που έχει επικρατήσει να ονομάζεται «εκκλησιαστική σονάτα». Η παρτίτα παραπέμπει ευθέως στην μπαρόκ σουίτα, μια μορφή σύνθεσης που αποτελείται και αυτή από σειρά χορών.

 Θυμίζουμε πως ο πολυβραβευμένος 52χρονος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης διευθυντής ορχήστρας. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Σάλτσμπουργκ και επισκέπτης μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης. Το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό κλασικής μουσικής εγχόρδων The Strad τον έχει αποκαλέσει "βιολιστή των βιολιστών".

 

 *Το ρεσιτάλ θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View