Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Η Ρούλα Μαυριοπούλου φέρνει 2 χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πάτρα: Η Ρούλα Μαυριοπούλου φέρνει 2 χορ...

Στο πλαίσιο σεμιναρίου που θα γίνει το διάστημα 2, 3 και 4 Ιουλίου - Πρόκειται για τους Έκτορα Μπολλάνο και Αντώνη Κορούτη

Η Πατρινή Σχολή χορού της Ρούλας Μαυριοπούλου με τη σημαντική προσφορά στον τομέα του σύγχρονου και κλασικού χορού στην περιοχή, διοργανώνει ένα σεμινάριο κλασικού μπαλέτου, ρεπερτορίου και pas de deux, το τριήμερο 2, 3 και 4 Ιουλίου 2020, με προσκεκλημένους, τον κορυφαίο χορευτή Έκτωρ Μπολλάνο και τον σολίστ Αντώνη Κορούτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, από τις 17:30 έως 21:30 στο τηλέφωνο της Σχολής 2610-346157.   

Ο Έκτωρ Μπολλάνο έχει γεννηθεί στα Τίρανα. Σπούδασε χορό στην Ακαδημία Χορού Τζόρνταν Μίσσα και στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Λίλη Τράστα. Από το 1994 έως σήμερα είναι Κορυφαίος στη Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει χορέψει σολιστικούς ρόλους σε έργα όπως Η ωραία κοιμωμένη, Η κακοφυλαγμένη κόρη, Ζιζέλ, Ο Καρυοθραύστης, Ρωμαίος και Ιουλιέττα κ.α. Έχει συνεργαστεί επίσης με την ομάδα χορού του Χάρη Μανταφούνη και την ομάδα Χοροροές της Σοφίας Σπυράτου. 

Ο Αντώνης Κορούτης έχει γεννηθεί στην Αλβανία. Σπούδασε χορό στην Κρατική Ακαδημία Χορού «Γιόρνταν Μίσγια» των Τιράνων, αποφοιτώντας σε ηλικία 18 ετών. Τα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε ως Σολίστ στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Αλβανίας. Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα και το 1995 έγινε μόνιμος χορευτής στο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στο Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας (Άμστερνταμ) και σε ομάδα χορού του Μωρίς Μπεζάρ.

Ως Σολίστ του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σχολής έχει χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές όπως Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Ρούντι βαν Ντάντσιχ και Ρενάτο Τζανέλλα),  Η μπαγιαντέρα, Όλοι χορεύουν βαλς (Ρενάτο Τζανέλλα), Ταξίδι στην αιωνιότητα (Ρενάτο Τζανέλλα / Καραΐνδρου), Δον Κιχώτης (Βλαντίμιρ Βασίλιεφ), Η κακοφυλαγμένη κόρη (Αλεξάντερ Γκραντ), Σταχτοπούτα (Όλεγκ Βινογκράντοφ), Ο καρυοθραύστης (Ρενάτο Τζανέλλα) κ.α.

Έχει χορέψει πρωταγωνιστικούς και σολιστικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.                         

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture