Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Με βιβλίο της Νόπης Γραικούση η πρώτη μετά-covid εκδήλωση των εκδόσεων "Το Δόντι"

Με βιβλίο της Νόπης Γραικούση η πρώτη με...

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 20.30 στο καφέ Μυλωνάς στο πάρκο του ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών

Την πρώτη μετά-covid βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιεί το «Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στις 8.30 μ.μ. στο καφέ «Μυλωνάς» στο Πάρκο του Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων της Νόπης Γραικούση με τίτλο «Ο μίσχος του κακού».

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση των εκδόσεων «Το Δόντι» μετά τη δοκιμασία του κορωνοϊού, το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αλέξης Γκλαβάς, αποσπάσματα θα διαβάσει η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, ενώ τη βραδιά θα συντονίσει η Ζέττα Ζάχου.

Στα διηγήματα του βιβλίου πρωταγωνιστούν οικογένειες με δύσκολες προσωπικές αφετηρίες. Ξεκινώντας από την Πάτρα, οι περισσότεροι λίγο μετά τα μισά του εικοστού αιώνα, δραπέτευσαν ή επέμειναν, προσπάθησαν ή παραιτήθηκαν, έφταιξαν ή αδικήθηκαν. Οι εμπειρίες τους άλλοτε τους καταδίκασαν κι άλλοτε έγιναν φαντάσματα που θα τους κυνηγούν για πάντα.

Η Νόπη Γρικούση έχει γεννηθεί στην Πάτρα, όπου και διαμένει μόνιμα. Το πρώτο της διήγημα απέσπασε το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό «Δρόμοι και Πλατείες της Πάτρας» (2018) που διοργάνωσε η ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas. Επίσης συμμετείχε με διήγημά της στη συλλογική έκδοση «8 πρόσωπα μιας πόλης» (εκδ. Έναστρον 2019), καθώς και στην τρίγλωσση έκδοση (Αγγλικά, Ισπανικά, Ελληνικά) συλλογικό βιβλίο “Luz Del Mes Tri-Athology" με ποίηση χαϊκού μαζί με 30 συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Ως μέλος Λέσχης Ανάγνωσης παρουσιάζει νέα βιβλία και συγγραφείς.

Ως ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζει το έργο Αχαιών δημιουργών. Συμμετέχει εθελοντικά στη θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture