Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Warner προσφέρει το φιλμ «Just Mercy», υπό το φως των διαμαρτυριών για τον θάνατο του Floyd

Η Warner προσφέρει το φιλμ «Just Mercy»,...

Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία Αφροαμερικανού θανατοποινίτη που τον υποδύθηκε εκπληκτικά ο Τζέιμι Φοξ

Το δικαστικό δράμα για τα δικαιώματα του πολίτη «Just Mercy – Αγώνας για δικαιοσύνη» που πρόλαβε να παιχθεί και στις Ελληνικές αίθουσες στα τέλη Φεβρουαρίου (και της Πάτρας στα Odeon Veso Mare) πριν την επιβολή της καραντίνας, αφήνει ελεύθερο το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros. για streaming σε ψηφιακές πλατφόρμες όλον τον Ιούνιο, υπό το φως των έντονων διαμαρτυριών για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) στη Μινεάπολη.

«Πιστεύουμε στη δύναμη αυτής της αφήγησης» υπογράμμισαν, σε ανακοίνωση, εκπρόσωποι της Warner Bros. «Η ταινία μας Just Mercy, βασισμένη στη ζωή του δικηγόρου για τα δικαιώματα του πολίτη, Bryan Stevenson είναι μια πηγή, την οποία με ταπεινότητα μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον συστηματικό ρατσισμό που μαστίζει την κοινωνία μας. Για τον μήνα Ιούνιο, η ταινία Just Mercy θα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση άνευ αντιτίμου σε ψηφιακές πλατφόρμες στις ΗΠΑ». Η ταινία ήδη διατίθεται δωρεάν στο Amazon.

Το συγκεριμένο αξιόλογο και συγκινητικό φιλμ σε σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον έχει για πρωταγωνιστές  τον Μάικλ Μπ.Τζόρνταν, τον Τζέιμι Φοξ που προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών, την Μπρι Λάρσον και τον Τιμ Μπλέικ Νέλσον.

Η ταινία έκανε εισπράξεις: 50,4 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ Μπράιαν Στίβενσον αποφασίζει να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελλοθανάτων στην Αλαμπάμα. Όταν γνωρίσει τον Γουόλτερ ΜακΜίλιαν, καταδικασμένο για τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, και μελετήσει την υπόθεσή του, καταλαβαίνει πως έχει πέσει θύμα δικαστικής πλάνης.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για ένα βιογραφικό δράμα που αναδεικνύει μέσα από μια αληθινή ιστορία γλαφυρά και μελοδραματικά το διάχυτο ρατσισμό που κυριαρχεί ακόμα σε όλα τα επίπεδα της αμερικανικής κοινωνίας.

Διάρκεια: 137 λεπτά. Στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ είχε διανεμηθεί από την Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture