Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί τα χορτάρια «πνίγουν» πολλούς δρόμους της Πάτρας;

Γιατί τα χορτάρια «πνίγουν» πολλούς δρόμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η έλλειψη προσωπικού καθυστερεί τον καθαρισμό πολλών χώρων

Δύσκολη και πάνω απ΄όλα χρονοβόρα υπόθεση είναι για τον Δήμο της Πάτρας ο καθαρισμός των χορταριών που έχουν φουντώσει σε δρόμους και περιοχές της Πάτρας.

Πολλά σημεία χρειάζονται άμεσα καθάρισμα, όπως αυτό που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα που τραβήχθηκε στην οδό Φλέμινγκ, στη μάντρα του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Το γκράφιτι που βλέπουμε (ακόμα και βανδαλισμενο) θα ομόρφαινε τον δρόμο, αν δε τον έκρυβαν τα χορτάρια. 

Και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για εξαίρεση αφού τα παράπονα των πατρινών για παρόμοιες καταστάσεις σε διάφορα της σημεία της πόλης είναι αρκετά και συχνά. 

 

Φώτο: Facebook: Kontoni Kanella

Φώτο: Facebook: Kontoni Kanella

23 εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίσουν 900 χώρους της Πάτρας από τα χορτάρια

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Αθανασόπουλος,  Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, γίνονται καθημερινά καθαρισμοί από συνεργεία του Δήμου.

Ο πρώτος γύρος καθαρισμού της πόλης από τα χορτάρια έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου όμως η ολοκλήρωση του καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Aυτή τη στιγμή εργάζονται τρία συνεργεία τα οποία αποτελούνται από 23 άτομα. Οι εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίσουν περίπου 800 με 900 χώρους ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος καθαρισμού αφού τα σημεία που είχαν καθαριστεί για παράδειγμα, τον Απρίλιο, θα πρέπει να καθαριστούν ξανά» αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος.

Όπως εξηγεί, το γεγονός ότι δεν έγιναν προσλήψεις οκταμηνιτών έχει δημιουργήσει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Χαρακτηριστικά στα συνεργεία θα μπορούσαν να δουλέψουν, αν είχαν γίνει προσλήψεις, άλλοι 40- 45 εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και περιοχές που καθαρίζονται από άλλα συνεργεία στο πλαίσιο και της αντιπυρικής προστασίας. Αυτά έχουν ιεραρχηθεί ως προς το πώς θα καθαριστούν και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πρόκειται για το έλος Αγυιάς, το Κεφαλόβρυσο, το Δασύλλιο και το Γηροκομειό που θα καθαριστούν με αυτή την σειρά. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις