Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Πού χάθηκαν οι ομάδες βόλεϊ της Πάτρας;

Πανηγύρια στην Α1, κάποτε...

Πανηγύρια στην Α1, κάποτε...

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Από τη ακμή στην παρακμή

Πώς τα καταφέραμε έτσι κι από κει που είχαμε τρεις ομάδες (ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή) να εναλλάσσονται στην Α1 Εθνική βόλεϊ, τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχει καμία στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Οπως ισχύει μετά τη  πρόσφατη αναδιάρθρωση, η Πάτρα μετά από 30 χρόνια δεν θα εκπροσωπηθεί και πάλι σε επίπεδο Ανδρών στις δύο μεγάλες Εθνικές κατηγορίες του βόλεϊ!

Δεν θα έχει δηλαδή ομάδα στην Volleyleague, αλλά ούτε και στην Pre League .

Διαβάστε στο sportin.gr

Η προηγούμενη φορά που η Πάτρα δεν είχε εκπρόσωπο στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες του Ελληνικού βόλεϊ (Α1 και Α2 Εθνική, αργότερα η Α1 μετονομάστηκε σε Volleyleague) ήταν την σεζόν 1995-’96.

Στην τότε Β' Εθνική συμμετείχαν ΕΑΠ και Ολυμπιάδα. Μάλιστα η ΕΑΠ εκείνη την χρονιά με προπονητή τον Αρη Αγγελόπουλο πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α2 Εθνική για να την ακολουθήσει έναν αργότερα η Ολυμπιάδα με τον Γιώργο Χριστόπουλο στον πάγκο της.

Από τότε μέχρι την φετινή σεζόν η Πάτρα είχε εκπροσώπηση τουλάχιστον στην 2η κατηγορία (Α2 Εθνική) του Ελληνικού βόλεϊ. Θυμίζουμε τις ομάδες: ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή, Απόλλων, Έσπερος, Ερμής. Πολλές χρονιές μάλιστα είχε ομάδες στην κορυφαία κατηγορία (ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή), το 2003, δύο μαζί (Ολυμπιάδα και ΕΑΠ)!

Με όσα ισχύουν σήμερα την νέα περίοδο 2023-2024 η Ολυμπιάδα και ο Ερμής θα εκπροσωπήσουν την Πάτρα στην Α2 Εθνική (τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία) και τέλος! Ομως η Α2 Εθνική, ουσιαστικά θα είναι η 3η κατηγορία, καθώς εχει θεσπιστεί η (2η κατηγορία) Pre League και θα υπάρχει η Volleyleague (1η).

Αυτά για το βόλεϊ της Πάτρας, που κάποτε, προ δεκαετίας, είχε την πιο ακριβή ομάδα (ΕΑΠ) των τελευταίων ετών σε οποιοδήποτε άθλημα στην Πάτρα. Με υψηλότερο μπάτζετ κι από την ποδοσφαιρική Παναχαϊκή.

Εννοείται πως όλα τούτα δεν έχουν προηγούμενο εδώ και δεκαετίες. Πιο χάλια χρονιά ήταν αυτή της αγωνιστικής περιόδου 1989-90, όταν δεν είχαμε καμία ομάδα από την Πάτρα, ούτε στην Α1, ούτε στην Α2 μα ούτε και στη Β'. Ήταν 4 οι εθνικές κατηγορίες και στη Γ' Εθνική έπαιξαν Εσπερος και ΕΑΠ.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports