Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ετοιμάζεται σε 18 μέρες ν' ανοίξει σινεμά Ντράιβ-Ιν στην Αθήνα

Ετοιμάζεται σε 18 μέρες ν' ανοίξει σινεμ...

Έως και τη δεκαετία του '80 είχε και η Πάτρα Ντράιβ-Ιν όπως στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου

Παλιά έως τα χρόνια του ’80 υπήρχαν και λειτουργούσαν τα σινεμά Ντράιβ-Ιν - Drive In όπου κάποιος μπορούσε να παρακολουθήσει την ταινία που προβαλλόταν μέσα από το αυτοκίνητο του που πάρκαρε εντός του ανοιχτού χώρου του κινηματογράφου. Οι παλιότεροι θυμούνται να λειτουργεί και στην Πάτρα Ντράιβ-Ιν στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου πιο πέρα από το Ρίο.

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται πως η παλιά αυτή μόδα που μας είχε έρθει από την Αμερική, επανέρχεται δριμύτερη κι όπως γράφει το flix.gr, η Αθήνα αναμένεται ν’ αποκτήσει το τo πρώτο Drive In σινεμά της!

Κάποτε τα Ντράιβ-Ιν ήταν θεματική νεωτερικότητα στην Αμερική των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60 όταν τα αμάξια ήταν τόσο καινούρια που κανείς δεν ήθελε να βγει από αυτά, στην πορεία ωστόσο τα drive in έχασαν την αίγλη τους αλλά με την πάροδο του χρόνου κράτησαν όλη την νοσταλγική γοητεία τους, όντας σπάνια και ξεχωριστά, όπως γράφει το flix.gr.

Τώρα η απόσταση που επιβάλλεται ανάμεσα στους θεατές (τα θερινά που θα ανοίξουν, θα λειτουργήσουν με τη μισή χωρητικότητα από την κανονική) η ιδέα ενός drive in μοιάζει ιδανική και βολική για τις νέες συνθήκες και λογικό είναι να επανακάμπτουν δριμύτερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, κρατώντας όλες τις αποστάσεις, αλλά διατηρώντας συνάμα και τα στάνταρ προβολής, τα οποία έχει συνηθίσει ο σημερινός θεατής. Κι απ΄ ότι φαίνεται πολύ σύντομα η Αθήνα θα έχει το δικό της drive in σινεμά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει ως εγχείρημα.

Μια σελίδα για το Άθενς Ντράιβ-Ιν έκανε την εμφάνισή της ήδη online με ένα countdown που μετρά αντίστροφα 18 μέρες και ρωτά αν «θέλετε να ζήσετε πρώτοι την εμπειρία του Athens Drive In Cinema;». Και την ίδια στιγμή, μια σελίδα στο facebook συγκεντρώνει ήδη τα πρώτα της likes.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες εκτός από το προφανές, ότι την 1η Ιουνίου 2020 εκτός από θερινή κινηματογραφική αίθουσα οι σινεφίλ θα μπορούν ενδεχομένως να πάνε και σε drive in.

Το Ντράιβ-Ιν ήταν και δημοφιλές και για έναν ακόμη λόγο: πολλά ζευγάρια πήγαιναν ερωτικό ραντεβού με το αυτοκίνητο σ' ένα Ντράιβ-Ιν και το συνδύαζαν με μία ταινία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture