Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέμισαν οι πλατείες στην Αθήνα - Ένταση στην Αγ. Παρασκευή

Γέμισαν οι πλατείες στην Αθήνα - Ένταση ...

«Φράκαρε» ο Λυκαβηττός - Κόσμος σε Παγκράτι, Αιγάλεω

Το «κρυφτό» ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και των νεαρών πέριξ της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, ολοκληρώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους νεαρής ως επί το πλείστον ηλικίας που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις ως το ξημέρωμα.

Γύρω στα μεσάνυχτα σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν περίπου 400 νεαροί πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών. Οπως τόνισε νωρίτερα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας από τις 21:00 έως τις 06:00.

Ολα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην περιοχή για να εφαρμόσουν την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και κατ' επέκταση της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 100 νεαροί αγνόησαν το μέτρο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και σιγά - σιγά ο αριθμός των ατόμων αυξήθηκε. Περισσότερα από 200 άτομα στις 11 το βράδυ βρίσκονταν στον πυρήνα της πλατείας, ενώ οι προσπάθειες της Αστυνομίας με μεγάφωνα και συστάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι νεαροί φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, ενώ ήταν φανερό πως δεν είχαν σκοπό να εφαρμόσουν το μέτρο και να αποχωρήσουν από το σημείο. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως εντός της πλατείας βρίσκονταν και άτομα που είχαν έρθει και από άλλες περιοχές.

Λίγο μετά τις 11, η αστυνομία αποφάσισε να κάνει μια πιο επιθετική κίνηση, κυκλώνοντας περιμετρικά την πλατεία, δείχνοντας διάθεση να την αδειάσει με βίαιο τρόπο. Οι κλούβες των ΜΑΤ αποχώρησαν από το σημείο, οι άνδρες των ΜΑΤ πήραν θέση. Τελικά, οι νεαροί αποχώρησαν για λίγο από την πλατεία και όλοι μαζί στάθηκαν επί της οδού Αγίου Ιωάννου, απέναντι από τους παρατεταγμένους άνδρες της αστυνομίας. Για κάμποση ώρα, το «κρυφτούλι» συνεχίστηκε με τους νεαρούς να μπαινοβγαίνουν στην πλατεία και την Αστυνομία να παρακολουθεί. 

«Φράκαρε» ο Λυκαβηττός - Κόσμος σε Παγκράτι, Αιγάλεω

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχει πολλή νεολαία, όπως για παράδειγμα το Παγκράτι και το Αιγάλεω, ενώ μεγάλες... πιένες έζησε ο Λυκαβηττός, που... πλημμύρισε από αυτοκίνητα.

Μαζώξεις μικρότερης κλίμακας υπήρξαν και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου ύστερα από καταγγελίες περιπολικά έσπευσαν στα σημεία και ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί όπως και έγινε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

"Ένας να έχει κορωνοϊό"...

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.05.2020) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ δεν έκρυψε την ανησυχία του, χαρακτήρισε επικίνδυνες τις συγκεντρώσεις χωρίς αποστάσεις στις πλατρείες και ζήτησε να μη γίνουμε… Ισπανία.

«Ένα πάρτι μπορεί να φέρει την καταστροφή» είπε, εκφράζοντας την ελπίδα τα όσα έχουν γίνει από το βράδυ της Δευτέρας και μετά να μην αποδειχθούν καταλυτικά για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Χαλαρώνουν τα μέτρα, όχι εμείς. Ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει» τόνισε και έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί οι συγκεντρώσεις χωρίς αποστάσεις και παρά τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ, είναι επικίνδυνες: «Αν ένας ασθενής βρεθεί σε πλήθος 500 ανθρώπων, θα φουντώσει αυτό. Θα έχουμε 500 κρούσματα, απλά μαθηματικά».

Αφού εξέφρασε στους φόβους του «μήπως γίνει και της μόδας», ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να πεις βγες από το σπίτι σιγά σιγά» και πως «με την αστυνομία και τα δακρυγόνα, δεν λύνονται αυτά».

Προειδοποίησε ότι «ο κορονοϊός υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλιώς θα γυρίσουμε στον Μάρτη», εννοώντας ότι θα επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν από το lockdown. Ο γνωστός καθηγητής κάλεσε «να πάμε ενάντια στα αντανακλαστικά μας», αναγνωρίζοντας πως ο κόσμος θέλει να δει τους φίλους του, αλλά όλα πρέπει να γίνονται βάσει των κανόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις