Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται τέλη Μάη στο YouTube το δωρεάν σινε-δεκαήμερο «Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου»

Έρχεται τέλη Μάη στο YouTube το δωρεάν σ...

Μία πρωτοβουλία 20 και πλέον γνωστών Φεστιβάλ όπως των Καννών, του Βερολίνου, της Βενετίας, του Σάντανς, του Λονδίνου και του Τορόντο

Χαμόγελα χάρισε στους απανταχού σινεφίλ που αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας του covid-19 στερούνται τη χαρά του να πηγαίνουν να απολαύσουν μία ταινία σε μία κινηματογραφική αίθουσα, η είδηση πως πάνω από 20 κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο ενώθηκαν σε μία κοινή πρωτοβουλία προκειμένου να προβάλλουν δωρεάν ταινίες στο YouTube. Δυστυχώς η πανδημία του νέου, επικίνδυνου και μεταδοτικού κορωνοϊού έχει οδηγήσει στο κλείσιμο κινηματογράφων και στην ακύρωση των ετήσιων Διεθνών Φεστιβάλ όπως είναι των Καννών ή της Tribeca στη Νέα Υόρκη.

Το δεκαήμερο ««We Are One: A Global Film Festival - Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου» όπως θα ονομάζεται, θα προβάλλει ταινίες και όχι μόνο από τα προγράμματα των διάσημων κινηματογραφικών Φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Sundance στη Γιούτα αλλά και του Τορόντο και της Tribeca μεταξύ άλλων, με αφετηρία την Παρασκευή 29η Μαΐου 2020, ανέφεραν σε ανακοίνωση η Tribeca Enterprises και το YouTube.

Το Φεστιβάλ αυτό όπως αναφέρει η ανάρτηση του in.gr αλλά και του The Guardian, θα παρουσιάσει ταινίες, ντοκιμαντέρ αλλά και μουσικές, κωμωδίες καθώς και ενδιαφέρουσες σινεφίλ συζητήσεις. Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν και δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες του προγράμματος αν και είναι απίθανο να συμπεριληφθούν σημαντικές νέες ταινίες που συνήθως κάνουν πρεμιέρα σε Φεστιβάλ κινηματογράφου. Ωστόσο μπορεί να δούμε και ολοκαίνουριες ταινίες σε πρεμιέρα που δεν πρόλαβαν να δοκιμαστούν στις αίθουσες, οπότε καλό είναι να περιμένουμε να ακούσουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η ακύρωση του Φεστιβάλ των Καννών στη Γαλλία, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο καθώς και η εντεινόμενη αβεβαιότητα γύρω από τα ερχόμενα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της πανδημίας, στερούν από κινηματογραφιστές και κινηματογραφικά στούντιο βασικές πλατφόρμες για να προωθήσουν τα νέα τους έργα στα μίντια αλλά και στο κοινό.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ των Καννών δήλωσαν ότι είναι περήφανοι που συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή του YouTube «για να φέρουν στο προσκήνιο πραγματικά εξαιρετικές ταινίες και ταλαντούχους καλλιτέχνες, επιτρέποντας στο κοινό να βιώσει τόσο τις αποχρώσεις της αφήγησης από όλο τον κόσμο όσο και τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες από κάθε φεστιβάλ».

Η Τζέιν Ρόσενθαλ, συνιδρύτρια του Φεστιβάλ Tribeca στην Νέα Υόρκη, του οποίου ηγείται ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που επίσης ακυρώθηκε (ήταν να γίνει τώρα την άνοιξη), δήλωσε πως η ιδέα είναι να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους πέρα από σύνορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Όλος ο κόσμος χρειάζεται την επούλωση αυτή τη στιγμή», είπε η Ρόσενθαλ σε ανακοίνωσή της.

Στην όλη πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει και το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance, δημιούργημα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ με πολλές αξιόλογες ταινίες πάντοτε στο πρόγραμμα του, το οποίο πρόλαβε να γίνει κανονικά φέτος το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου 2020 πριν ξεσπάσει και πάρει διαστάσεις η πανδημία. Άλλα φεστιβάλ που συμμετέχουν στο «We Are One: A Global Film Festival» είναι εκείνα της Ιερουσαλήμ, της Βομβάης, του Σεράγεβο, του Σίδνεϊ, του Τόκιο και του Λονδίνου, το οποίο συνήθως πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και πάντα με μεγάλη επιτυχία. Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου του 2019 είχε προβληθεί το φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman» παρουσία των Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Τέλος ενώ το συγκεκριμένο Φεστιβάλ στο YouTube θα μεταδοθεί δωρεάν, οι θεατές θα κληθούν να δωρίσουν εφόσον θέλουν και μπορούν, χρήματα στο Ταμείο Αλληλεγγύης Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture