Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πέθανε ο Ιρφάν Καν των «Slumdog Millionaire» και της «Ζωής του Πι»

Πέθανε ο Ιρφάν Καν των «Slumdog Milliona...

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη -Την ταινία του "The Lunchbox" είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Ένας από τους διάσημους ηθοποιούς του Μπόλιγουντ αλλά και με καριέρα στο Χόλιγουντ, ο Ιρφάν Καν, πέθανε στα 53 του χρόνια μετά από λοίμωξη του παχέως εντέρου, σύμφωνα με το BBC.

Ο Ινδός ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες όπως: «Η ζωή του Πι» του Ανγκ Λι, το «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και το «Jurassic World». Τον θάνατό του επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του γνωστοποιώντας ότι ο ηθοποιός πέθανε νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Βομβάης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror ο Καν μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα στο νοσοκομείο με λοίμωξη και άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική.

Στις τελευταίες ώρες της ζωής του ο ηθοποιός είχε στο πλευρό του την οικογένειά του και τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», αναφέρει το NDTV.

To κοινωνικορομαντικό φιλμ «The Lunchbox» παραγωγής του 2013 όπου είχε πρωταγωνιστήσει, σε σκηνοθεσία του Ritesh Batra, είχε κάνει εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία ενώ στην Πάτρα το είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη στα Odeon Veso Mare.

O Ιρφάν Καν από το 2018 έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Σε ένα σπαραξικάρδιο μήνυμά του γα τον άνισο αγώνα που έδινε για τη ζωή του είχε αναφέρει: «Έχω πίστη, έχω παραδοθεί».

«Αφού χτυπήθηκε από έναν εξαιρετικά σπάνιο καρκίνο καρκίνο το 2018, το πολέμησε από την πρώτη στιγμή και έδωσε πάρα πολλές μάχες μαζί του. Περιτριγυρισμένος από την αγάπη της οικογένειάς του για την οποία νοιαζόταν περισσότερο, έφυγε για τον παράδεισο, αφήνοντας πίσω του πραγματικά μια κληρονομιά. Όλοι προσευχόμαστε και ελπίζουμε να αναπαυτεί εν ειρήνη. Όπως άλλωστε έλεγε και ο ίδιος: “Σαν να δοκιμάζω τη ζωή για πρώτη φορά, τη μαγική πλευρά της”», αναφέρει η ανακοίνωση για την απώλειά του.

Ποιος ήταν ο Ιρφάν Καν
Ο Ινδός σταρ κατάφερε να σπάσε τα σύνορα του Bollywood και έγινε διεθνής πρωταγωνιστώντας σε τεράστιες επιτυχίες και μεγάλα blockbusters. Ο Ιρφάν Καν, σούπερ σταρ του Bollywood με διακρίσεις και τουλάχιστον 50 τίτλους στη φιλμογραφία του, υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς Ινδούς ηθοποιούς που έσπασαν τα σύνορα της χώρας του, ήδη από το 1988 με το εκτός Ινδίας ντεμπούτο του, το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας «Salaam Bombay» της Μίρα Ναΐρ.

Ταυτόχρονα με τις μεγάλες του επιτυχίες στην Ινδία, συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε διεθνείς παραγωγές, όπως το «The Warrior» του Ασίφ Καπάντια το 2001, το «The Darjeeling Limited» του Γουές Άντερσον το 2007, το «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ το 2008, το σπονδυλωτό «New York, Ι Love You» του 2009, το «The Amazing Spider-Man» του 2012, τη «Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι το 2012, το «Jurassic World» του 2015 και το το «Inferno» του 2016.

Στον Ιρφάν Καν το 2018 απονεμήθηκε το βραβείο της Διεθνούς Ινδικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (IIFA) για την ερμηνεία του στην ταινία «Hindi Medium», όπου παίζει έναν πατέρα ο οποίος μετακομίζει ώστε να φοιτήσει η κόρη του σε ένα περίβλεπτο σχολείο – μια σάτιρα της ινδικής κοινωνίας.

Ο Καν τότε λόγω της κατάστασης της υγείας του στην τελετή είχε εκπροσωπηθεί από τους παραγωγούς της ταινίας.

Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο γιους τον Μαμπίλ και τον Αγιάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture