Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Aπίστευτος ντόρος με το Tiger King: Εγινε μόδα, λατρεία των celebrities, «πάτησε» το Stranger Things

Aπίστευτος ντόρος με το Tiger King: Εγιν...

Το εξωφρενικό ντοκιμαντέρ έκανε πάταγο στην Αμερική, ο κατάδικος Joe Exotic θέλει να τον υποδυθεί ο Μπραντ Πιτ

Ποιος το περίμενε πως το μεγαλύτερο hit του Netflix θα γινόταν η «ντοκιμαντερίστικη» ιστορία ενός kitsch πολυγαμικού gay κατάδικου με πάρκο τίγρεων στην αμερικάνικη ενδοχώρα; Χωρίς stars και μεγάλα studios, η σειρά έχει ξεσηκώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με την cult αισθητική της και υπάρχουν διασημότητες που αναφέρονται σε αυτήν, ενώ το βεστιάριο της προφανώς εγωπαθούς, ματαιόδοξης, επηρμένης και εμφανώς παρανοικής προσωπικότητας του Joe Exotic επηρεάζει λένε πλέον τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης αλλά και το styling στο ντύσιμο. Η δημοτικότητα του εξωφρενικού σήριαλ στους αμερικανούς έφθασε άλλωστε να ξεπεράσει σε απήχηση τη σειρά – φαινόμενο Stranger Things!

 Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας να παρακολουθείς το Tiger King δεν το πιστεύεις το πόσος κόσμος στην Αμερική υιοθετεί «μεγάλες γάτες» (δηλαδή τίγρεις) και τι άνθρωποι και με ποια φιλοσοφία υπηρετούν τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Οι εικόνες είναι πραγματικά ρεαλιστικές, αφιλτράριστες και παρακμιακές. Ο Joe στην Οκλαχόμα αγκαλιάζεται διαχυτικά με τα ζώα του, νιώθει «βασιλιάς» στην πιάτσα των αιλουροειδών και λειτουργεί σαν showman με τα media.  Διαθέτει ξανθιά χαίτη, sexy animal εσώρουχα, παρδαλά πουκάμισα και cowboy accessories έχοντας αδυναμία στους νέους και ωραίους εραστές, που μάλιστα παντρεύεται «στα γρήγορα». Επίσης μονίμως οπλοφορεί, τραγουδάει και έχει δική του εκπομπή. Μέχρι και στην πολιτική δοκίμασε τις δυνάμεις του. Όπως έχει δηλώσει, εάν γυριστεί στο σινεμά η ζωή του θα ήθελε να τον υποδυθεί ο Μπραντ Πιτ…

Μέσα από τα 7 επεισόδια, στη ζωή του Joe αναμιγνύεται το FBI, οι αντίζηλοι και οι συνεργάτες του, οι θεατές και επισκέπτες του πάρκου και οι σύζυγοί του. Αφορμή των γυρισμάτων της πολύκροτης, αληθινής ιστορίας, ήταν κυρίως η εμμονή του Joe με την Κάρολ Μπάσκιν, ιδιοκτήτρια καταφυγίου αλουροειδών, την οποία  κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει με πληρωμένο εκτελεστή. Όμως και άλλα εγκλήματα παρελαύνουν από την εκπομπή.

 

Αυτό το διάστημα ο Joe είναι στη φυλακή και πασχίζει να ανατρέψει την ποινή του, με τον ηθοποιό και ambassador της Gucci Τζάρεντ Λέτο να ντύνεται σαν αυτόν και τη ράπερ Cardi B να ζητάει την αποφυλάκισή του. Ο Ροπμ Λόου μεταμφιέστηκε αντίστοιχα. H Κιμ Καρντάσιαν που παθιάστηκε με την υπόθεση, εκφράζει δημοσίως απόψεις περί των εξελίξεων. Λέγεται πως ακόμα και στο οβάλ προεδρικό γραφείο συζητήθηκε μήπως του δοθεί χάρη. Eνθερμοι οπαδοί έχουν δηλώσει η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ζόε Κράβιτζ και η Κρίσι Τάιγκεν. Πρόσφατα ακόμα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρωτήθηκε αν βλέπει τη σειρά και αστειευόμενος είπε ότι «δεν παρακολουθεί θεάματα με γαλαζοαίματους».

Η αναπάντεχη τηλεθέαση

 Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το Tiger King «κάνει πάταγο».Η εταιρεία μετρήσεων Nielsen, ανακοίνωσε ότι αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix παρακολούθησαν 34.300.000 τηλεθεατές στην Αμερική τις πρώτες δέκα ημέρες που κυκλοφόρησε (20-29 Mαρτίου) στην πλατφόρμα καθώς κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του «Stranger Things 2» που  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 με 31.200.000. Σε αυτή τη μέτρηση δεν έχουν υπολογιστεί οι χρήστες από άλλες χώρες.

Απανωτά είναι τα δημοσιεύματα πάντως που κατηγορούν τη σειρά ότι εμφανίζει τον πρωταγωνιστή σαν συμπαθητικό θύμα καταστάσεων αλλά και έναν ευχάριστο και κραυγαλέο κλόουν, όταν στην πραγματικότητα εμπλέκεται σε απόπειρα δολοφονίας, σε κακοποίηση ζώων και άλλα πολλά. Ο Joe πάντως που πέρυσι τον Απρίλιο καταδικάστηκε σε 22 χρόνια εγκλεισμού, νιώθει πια σαν star καθώς είναι διαρκώς στο προσκήνιο και προχωράει η κυκλοφορία διαφόρων προιόντων στο όνομά του, ενώ έχει εξελιχθεί σε ανεπανάληπτο τηλεοπτικό φαινόμενο.  Οι δημιουργοί Έρικ Γκουντ και η Ρεμπέκα Τσάικλιν, που είχαν κατά νου όσους εμπορεύονται ερπετοειδή και αιλουροειδή για ντοκιμαντέρ, δεν φαντάζονταν ποτέ πως θα ανακαλύψουν αυτή την τρελή και μοναδική περίπτωση.

 

Στην Ελλάδα η σειρά δεν έφθασε τη δημοτικότητα των σήριαλ Toy Boy, Anorthodox, Casa di Papel αλλά μπήκε κάποια στιγμή στη λίστα με τις κυριότερες επιλογές του κοινού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View