Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Δείτε τώρα το Unorthodox στο Netflix, είναι η αληθινή, αφοπλιστική ιστορία απελευθέρωσης μιας γυναίκας

Δείτε τώρα το Unorthodox στο Netflix, εί...

Δραπετεύει από την εβραική κοινότητα των χασιδιστών της Νέας Υόρκης στο Βερολίνο της τέχνης

Unorthodox: Συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες νέες αφίξεις του Netflix και σε «αγγίζει» από το πρώτο λεπτό. Με τέτοια ανάπλαση πραγματικότητας που δε γίνεται να μη συγκινήσει! Ισως, επειδή η τόσο μικροσκοπική και φαινομενικά εύθραυστη φιγούρα της κεντρικής ηρωίδας κοντράρει μοναδικά με τη μαχητική της δύναμη για ατομική ελευθερία και γυναικεία αξιοπρέπεια. Το «τέρας» είναι η κοινότητα του θρησκευτικού φανατισμού από την οποία προέρχεται και η λύτρωση η φυγή στην Ευρώπη με εφόδιο τη λατρεία της μουσικής.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μπεστ σέλερ της Deborah Feldman, η νέα σειρά του Netflix, Unorthodox,  μας αποκαλύπτει την άγνωστη ευρύτερα κοινότητα χασιδιστών της Νέας Υόρκης. Ένα γκέτο- φυλακή με καταπιεστικούς κοινωνικούς και αισθητικούς κανόνες, αλλά και αναχρονιστικά έθιμα και τελετουργικά. Η νεαρή Εστι οδηγείται σε γάμο από προξενιό όπου την μεταχειρίζονται ως άβουλο ον αναπαραγωγής, ώσπου αποφασίζει να δραπετεύσει στο Βερολίνο. Εκεί, ανακαλύπτει την πραγματική ζωή συναναστρεφόμενη μια συντροφιά νεαρών μουσικών της εκεί Φιλαρμονικής. Όμως ο σύζυγός της την αναζητάει εκπροσωπώντας απειλητικά το υπερ-ορθόδοξο παρελθόν…   

 

Όταν η Deborah Feldman δημοσίευσε το βιβλίο της με τίτλο Unorthodox, το 2012, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στις ΗΠΑ. Τα απομνημονεύματά της, έδωσαν πρόσβαση σε έναν άγνωστο κόσμο, την καθημερινή ζωή των Χασιδικών Εβραίων που κανείς δεν πιστεύει ότι παραμένουν και λειτουργούν έτσι στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Όπως εξηγεί η ίδια: «Οι Εβραίοι του Satmar είναι μια χασιδική κοινότητα που έχει τις ρίζες της στην ουγγρική πόλη Satmar. Αποτελείται κυρίως από απόγονους των επιζώντων του Ολοκαυτώματος που θέλουν να αντικαταστήσουν όλους εκείνους που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα γεννώντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά».

 
 
* Η σειρά είναι σύντομη, σαν τηλεταινία καθώς έχει μόνο τέσσερα επεισόδια. Πρωταγωνιστεί η 24χρονη ισραηλινή Shira Haas.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View