Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Sotheby’s: Ξεπούλησε εκθαμβωτικά κοσμήματα, ο κορωνοιός δεν φρέναρε τους μεγιστάνες πελάτες

Sotheby’s: Ξεπούλησε εκθαμβωτικά κοσμήμα...

Η on line απήχηση ξεπέρασε τις προσδοκίες της δημοπρασίας, ανάρπαστοι σε ζήτηση οι αμερικάνικοι οίκοι

Μα είναι καιροί για αγορές κοσμημάτων; Αναπάντεχα ναι! Ο περίφημος οίκος Sotheby’s στη Νέα Υόρκη διοργάνωσε μία από τις πιο αποδοτικές on line δημοπρασίες στην ιστορία του εν μέσω του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Ειδικότερα πουλήθηκε το 97% των κοσμημάτων στο πολυαναμενόμενο Jewels Online.

Συγκεντρώθηκε ποσό 739.357 δολαρίων ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των διοργανωτών που προσδοκούσαν ότι θα φθάσουν τα 671.600 δολάρια. Το 50% των κοσμημάτων πέτυχε παραπάνω από την υψηλότερη εκτιμώμενη τιμή πώλησης και οι αγοραστές ήταν από 32 χώρες, ενώ κάθε δημιουργία διεκδίκησαν κατά μέσο όρο έξι υποψήφιοι αγοραστές.

Όπως γνωστοποιήθηκε το 22% των αγοραστών ήταν νέοι πελάτες του Sotheby’s και το 50% των προσφορών υποβλήθηκε μέσω φορητών συσκευών.

Τα καλύτερα κομμάτια

 Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από ρουμπίνι του Michele Della Valle πουλήθηκε 25.000 δολάρια (εκτιμώμενη τιμή 7.000 δολάρια) και αναδείχθηκε το πιο ακριβές κόσμημα της δημοπρασίας. Το δεύτερο ακριβότερο κόσμημα της Jewels Online ήταν ένα μπρασελέ του David Webb από χρυσό και σμάλτο, το οποίο αγοράστηκε έναντι 21.250 δολαρίων. Ένα εντυπωσιακό Paloma Picasso πράσινο περιδέραιο από περίδοτο σχεδιασμένο για το Tiffany’s πουλήθηκε έξι φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή (2.000 δολαρίων) έναντι 12.500 δολαρίων.

Η Κένταλ Ριντ, υπεύθυνη των Fine Jewels και Jewels Online σε δήλωσή της παρατήρησε ότι σε αυτήν την πρωτοφανή στιγμή, οι συλλέκτες ήταν αποφασισμένοι να αναμετρηθούν για όμορφα κοσμήματα, οπότε επιτεύχθηκε η πιο επιτυχημένη online πώληση κοσμημάτων.

Τόνισε ακόμη ότι οι αγοραστές έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή διάσημων Αμερικανών κοσμηματοποιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View