Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διευρύνονται οι έλεγχοι για κρούσματα κορωνοϊού - Τι λέει ο Δημήτρης Κουρέτας

Διευρύνονται οι έλεγχοι για κρούσματα κο...

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή τη συμμετοχή ερευνητικών εργαστηρίων στην εξέταση κρουσμάτων

Ο πατρινός καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας προ ημερών με ανοικτή επιστολή του στον Πρωθυπουργό ζητούσε να ανοίξει κατεπειγόντως η ομπρέλα των εργαστηριακών ελέγχων για τα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, η προτροπή του κ. Κουρέτα φαίνεται να εισακούστηκε και ο ίδιος σχολίασε θετικά την απόφαση της επιτροπής, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρει: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ολοκληρωμένο σχέδιο συμμετοχής ερευνητικών εργαστηρίων για την αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για τον κοροναιό. Ως υπεύθυνο μέλος της επιστημονικής κοινότητας δεν ήθελα τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Πρακτικά αυτό είχα προτείνει στην επιστολή μου και η σημερινη αποφαση με καλυπτει πληρως. Αυτο ελεγα, στηρίζοντας πάντα το εξαιρετικό έργο του κ. Τσιόδρα, των συνεργατών του. Κάθε φαντασιόπληκτος υβριστής που ανακαλύπτει "εχθρούς" και "υπονομευτές", επειδή δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει...

Η ανάρτηση του κ. Κουρέτα:

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κρίση Δημόσιας Υγείας. Το βασικό ζητούμενο είναι η προστασία της υγείας των πολιτών, έναντι της πανδημίας από τον SARS-CoV-2.

Η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας και οι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του μετώπου. Η ελληνική ερευνητική κοινότητα συστρατεύεται στη μάχη για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 και των συνεπειών του.

Εδώ και δυο εβδομάδες, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) με το συντονισμό του προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ και Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γενεύης,  Μανώλη Δερμιτζάκη, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και το σύνολο των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και των ελληνικών πανεπιστημίων, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συνεπικουρώντας τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα σε εθνικό επίπεδο.

Ο στόχος είναι ένας: Ο περιορισμός της διάδοσης της νόσου και η προστασία της υγείας των πολιτών.

Σε πρώτη φάση, το σχέδιο εστιάζει στην υποστήριξη και την αύξηση των εξετάσεων για τον COVID-19.  Η αρχή γίνεται με την συμμετοχή εργαστηρίων, που θα αναπτύξουν σε μικρό χρονικό διάστημα τη μεθοδολογία της εξέτασης με βασικά αντιδραστήρια.

Η προσπάθεια αυτή, γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλα ερευνητικά εργαστήρια, αλλά και σε νέες δράσεις που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Οι στιγμές απαιτούν ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους και η ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των αρμοδίων αρχών και των επαγγελματιών υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις