Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσιόδρας κατηγορεί Κουρέτα ότι διαδίδει fake news για τον κορωνοϊό!

Τσιόδρας κατηγορεί Κουρέτα ότι διαδίδει ...

Τι είχε πει στο thebest.gr ο Πατρινός Καθηγητής

Επίθεση στον Πατρινό καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατηγορώντας τον ότι διαδίδει fake news. Δεν τον κατονόμασε, αλλά τον φωτογράφισε τόσο πιστά, που όλοι καταλάβαμε ποιον εννοεί.

Ο Πατρινός Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είχε μιλήσει σήμερα και στο thebest.gr και τόνισε την ανάγκη «να ελέγχονται πολύ περισσότερα δείγματα για κορωνοϊό στην Ελλάδα» αναφέροντας ότι «θα πρέπει να διδαχτούμε από το μοντέλο της Κορέας, τώρα που είναι αρχή». Μάλιστα έστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσιόδρας στη απογευματινή ενημέρωση ανέφερε: «Ακούγονται πολλά από κάποιους έγκριτους συναδέλφους οι οποίο αποστέλλουν επιστολές με δραματικές εκκλήσεις στην πολιτική ηγεσία του τόπου στις οποίες δυστυχώς μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news σχετικά με τη διασπορά της νόσου». Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα (οι σχετικές αναφορές στο 6:15 λεπτό του βίντεο).

Η συνέντευξη στο thebest.gr

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη στο thebest.gr ο κ. Κουρέτας είχε αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ  THEBEST.GR: Την  Τρίτη πήρατε την απόφαση να στείλετε μία επιστολή στο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΚΟΥΡΕΤΑ: Μέσα από αυτή την επιστολή ήθελα να εξηγήσω ότι, τώρα που είναι αρχή, μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα οποία έγιναν στις άλλες χώρες και συμπληρωματικά με αυτά που γίνονται να φροντίσουμε να προχωρήσουμε σε μαζική δειγματοληψία, έτσι ώστε να χαρτογραφήσουμε τα δείγματα.

Αυτό ήταν το θέμα που έβαλα στη συζήτηση και ελπίζω να εισακουστεί… Μέχρι τώρα παίρνονται 300 δείγματα την ημέρα. Αυτός ο αριθμός δειγμάτων είναι μικρός.

ΕΡΩΤΗΣΗ  THEBEST.GR: Αυτή τη στιγμή λοιπόν, δεν λαμβάνονται δείγματα από πιθανά κρούσματα καθώς έχουν ήπια συμπτώματα. Πόσα παραπάνω από αυτά που γνωρίζουμε μπορεί να είναι τα κρούσματα, έστω ήπια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΚΟΥΡΕΤΑ: Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι δεκαπλάσια τα πραγματικά, όχι στην Ελλάδα, γενικά. Όταν έχουμε πάρει 4.000 δείγματα, μέσα σε 20 μέρες, και η Κορέα και η Γερμανία, για τον αντίστοιχο πληθυσμό, έπαιρναν 3.000 δείγματα την ημέρα, καταλαβαίνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα γιατί ελέγχουμε πάρα πολύ λίγα δείγματα. Πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί ο αριθμός των δειγμάτων.

Η Κορέα έκλεισε όλα τα ερευνητικά κέντρα έτσι ώστε για δύο μήνες να μπουν σε αυτή τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Αν γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όσα εκείνος συμβουλεύει, μπορούν να λαμβάνονται καθημερινά στην Ελλάδα πάρα πολλά δείγματα. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι για κάθε κρούσμα που γνωρίζουμε, υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουμε δει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Όλη η συνέντευξη του κ Κουρέτα παρακάτω:

Να αναφέρουμε πάντως ότι ανάλογους ισχυρισμούς με του κ. Κουρέτα, έχει διατυπώσει και ο Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Φαρσαλινός, όπως και άλλοι επιστήμονες. Δείτε παρακάτω το σχετικό θέμα:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις