Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο εκλιπών ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης είχε τιμηθεί από το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Ο εκλιπών ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης ...

Το καλοκαίρι του 2009 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο τέλος της αξιόλογης παράστασης "Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν"

Ιδιαίτερη συγκίνηση και στην Πάτρα προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, ο αγαπητός ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο προσωπικός του φίλος και συνεργάτης του, Άγγελος Πυριόχος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης που είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου του 1945, είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, στην κοινωνική σειρά «Αναδυόμενη» στα τέλη του ’70 στην τότε ΥΕΝΕΔ, που είχε βασιστεί στο βιβλίο του Γρηγορίου Ξενόπουλου και είχε συμπρωταγωνιστήσει με τη Νόρα Βαλσάμη και τον Δάνη Κατρανίδη.

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης που ξεχώριζε για την αριστοκρατική, ευγενή παρουσία του και την ωραία φωνή του, συνέχισε την πορεία του στην τηλεόραση ως ένας εξαιρετικός καρατερίστας, σε εμβληματικές παραγωγές, όπως η «Μαντάμ Σουσού» και «Η ζωή του Αττίκ».

Πολλοί τον θυμούνται και από τον ρόλο του «Παπαπέτρου» στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Εκείνες και Εγώ» (1996), στο πλάι του «Δόγκανου» - Γιάννη Μπέζου ενώ ακόμα συμμετείχε σε δημοφιλείς σειρές όπως «Ντόλτσε Βίτα» με την Άννα Παναγιωτοπούλου, «Στο Παρά Πέντε», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» και «Safe Sex».

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης διατηρούσε και στενή σχέση με την Πάτρα και μάλιστα όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο επικεφαλής και πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, ήταν ένας άνθρωπος γλυκύτατος, με εξαιρετικό χιούμορ και μεγάλο ταλέντο όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και στη συγγραφή κειμένων και θεατρικών σκετς.

«Είχαμε προσωπικό σύνδεσμο, ήταν ένας καλλιτέχνης με πολύ χιούμορ που έγραφε και επιθεωρησιακά νούμερα με τον Άγγελο Πυριόχο. Η τελευταία φορά που έπαιξε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας ήταν το καλοκαίρι του 2009 με την θεατρική παράσταση “Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν” του Ουίλιαμ Γκίμπσον, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου που είχε παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 17 και 18 Αυγούστου 2009, στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Στο τέλος της παράστασης ο Πάνος Χατζηκουτσέλης είχε τιμηθεί με το μετάλλιο και την περγαμηνή του Φεστιβάλ Πάτρας για την προσφορά του στην τέχνη και στο θέατρο, από τον πατέρα μου και ιδρυτή του Φεστιβάλ, Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο», ανέφερε συγκινημένος στο thebest.gr ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, η οποία και έμελλε να τον προδώσει.

Η παράσταση “Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν”αφηγείτο την αληθινή ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, σχεδόν τυφλού. Η Άννυ, που μεγάλωσε σε ιδρύματα και έπαιζε με τα ποντίκια διότι δεν έβρισκε άλλα παιχνίδια, μοιραζόταν το στενάχωρο δωμάτιο της με γυναίκες όλων των ηλικιών, άλλες μικρές, άλλες μεγάλες και άλλες με φυματίωση, σαλεμένο μυαλό και σχεδόν ετοιμοθάνατες. Τελικά όμως μετά από αλλεπάλληλες επεμβάσεις θα καταφέρει να βελτιώσει την όραση της και στα είκοσι της χρόνια να τελειώσει την σχολή τυφλών και να γίνει δασκάλα.

Η μετάφραση του έργου ήταν των Θωμά Σιδέρη και Γιάννη Διαμαντόπουλου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου, η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τα σκηνικά – κοστούμια της Ντόρας Λελούδα και οι φωτισμοί του Αντρέα Σινάνου.

Εκτός του Πάνου Χατζηκουτσέλη έπαιζαν η Πέγκυ Τρικαλιώτη (στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν), ο Θωμάς Κινδύνης, η Γεωργία Μαυρογιώργη, η Θεοδώρα Βουτσά και ο Ορέστης Νεοκλέους ενώ εναλλάξ στο ρόλο της Έλεν Κέλερ, είχαν εμφανιστεί οι μικρές Δήμητρα Δουμένη- Αναστασία Τσιλιμπίου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture