Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σερβία: Ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους

Σερβία: Ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορία...

Στους δρόμους ο στρατός της χώρας

Τα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα το πρωί στην Σερβία ανέρχονται σε 83 και είναι 11 περισσότερα από την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Από τις 10:00 η ώρα το πρωί άρχισε να ισχύει στα αστικά κέντρα η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Για τα χωριά και τις κωμοπόλεις με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων, το όριο ηλικίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι τα 70 έτη. Την ευθύνη για την τήρηση του μέτρου αυτού έχει αναλάβει ο στρατός. Από σήμερα το πρωί παρατηρείται αυξημένη παρουσία στρατιωτικών περιπόλων στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις. Ο στρατός επίσης έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων και των μεθοριακών σταθμών διέλευσης. Στην Σερβία, από προχθές απαγορεύεται η είσοδος όλων των ξένων με εξαίρεση τους διπλωμάτες και όσους έχουν άδεια διαμονής.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας έχουν αναλάβει και τον έλεγχο των 16 Κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που λειτουργούν στη χώρα. Ο στρατός θα φροντίζει και για την τήρηση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, διάρκειας δεκατεσσάρων ημερών, που επιβλήθηκε προληπτικά σε όσους Σέρβους πολίτες επέστρεψαν από το εξωτερικό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη Τύπου, από την περασμένη Παρασκευή επέστρεψαν στη χώρα, από ευρωπαϊκές χώρες υψηλού κινδύνου, περίπου 35.000 Σέρβοι και υπάρχουν καταγγελίες για τουλάχιστον 1.680 απ' αυτούς ότι παραβιάζουν την καραντίνα. Ο στρατός, τόνισε ο Βούτσιτς, θα ελέγχει όλες αυτές τις περιπτώσεις βοηθώντας το έργο της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει από την Κίνα ομάδα γιατρών και εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας και την διαχείριση της κρίσης. Ανέφερε ότι η Κίνα θα στείλει επίσης φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό.

Στο Κόσοβο, από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα ανεβάζοντας στους δεκαεννέα τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις