Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ιο sono Milano: 64 προσωπικότητες υμνούν τη μέκκα της μόδας στο Vanity Fair

Ιο sono Milano: 64 προσωπικότητες υμνούν...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αrmani, Prada, Dolce e Gabbana αλλά και Guadagnino συγκινούν με την αγάπη τους στην πόλη που τους διαμόρφωσε

Με δωρεάν διανομή, η ιταλική έκδoση του Vanity Fair κυκλοφόρησε αυτή την Τετάρτη ένα πολύ συγκινητικό τεύχος για την πανδημία, αφιερωμένο στην μητρόπολη της μόδας, το Μιλάνο, μετά από απόφαση του ομίλου Conde Nast Italy. Στις σελίδες του 64 προσωπικότητες της μόδας, της τέχνης, των επιχειρήσεων, της διασκέδασης, αλλά και των δημοσίων οργανισμών και θεσμών, εκφράζουν και γιορτάζουν την αγάπη τους για την πόλη, που συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία και ολόκληρη τη ζωή τους.

Το τεύχος έχει όμως και συνεντεύξεις μιας νοσοκόμας και ενός διανομέα τροφίμων, οι οποίοι μιλούν για το πώς αντιμετωπίζουν τη δύσκολη κατάσταση λόγω κορωνοιού.

«Κύριο καθήκον ενός εβδομαδιαίου περιοδικού είναι να προσφέρει μια άποψη για τον σύγχρονο κόσμο και το Vanity Fair, με όλες τις εκδόσεις του επιδιώκει πάντα αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο αρχισυντάκτης της ιταλικής έκδοσης, Σιμόνε Μαρκέτι.

«Το Μιλάνο με δίδαξε να είμαι σοβαρή και να κατανοώ τη σημασία που έχουν οι ηθικές επιλογές. Το αίσθημα ευθύνης όσον αφορά την προώθηση της αλλαγής και τη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός γόνιμου εδάφους για το μέλλον, δεν είναι μόνο τα προσωπικά μου πάθη, αντιπροσωπεύουν το πιο αυθεντικό πνεύμα αυτής της πόλης» δηλώνει η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Μιούτσια Πράντα. «Επέλεξα το Μιλάνο, όχι μόνο ως πόλη στην οποία ζω, αλλά και ως τρόπο ζωής, για την ενέργειά του, τη δύναμη να ξεκινάς πάλι κάθε πρωί γνωρίζοντας ότι οι πιθανές λύσεις έρχονται την ώρα που εργάζεσαι. Αυτό το πνεύμα επέτρεπε πάντα στο Μιλάνο να αντιμετωπίζει τους δύσκολους καιρούς και τις τραγωδίες που έχει ζήσει η πόλη» αναφέρει ο Τζόρτζιο Αρμάνι ο οποίος εμφανίζεται πολύ τρυφερός για την αγαπημένη του πόλη: «Όπως έκανε και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν με τη ζωτικότητα και το ταλέντο του, την πρακτικότητα και την πνευματικότητα του κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας χώρας η οποία βρισκόταν στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής, έτσι και τώρα, το Μιλάνο θα τα καταφέρει ξανά. Θα καταφέρει να διαβάσει τα σημάδια του καιρού και πιθανότατα θα καταλάβει ότι μερικές φορές το να πηγαίνεις με πιο αργό ρυθμό δεν είναι παρά επίδειξη δύναμης» γράφει ο μεγάλος μετρ της μόδας.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων της βιομηχανίας μόδας που συμμετείχαν στο πρότζεκτ του Vanity Fair #I’m Milan είναι επίσης ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Tods, Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Yoox Net-a-porter, Φεντερίκο Μαρκέτι και ο πρόεδρος του ομίλου Gucci, Μάρκο Μπιτσάρι, το σχεδιαστικό ντουέτο Dolce e Gabbana.

Μιλούν επίσης οι δημοφιλείς ερμηνευτές Ορνέλα Βανόνι και Μαχμούντ, η blogger και style icon Κιάρα Φεράνι με το ράπερ σύζυγό της Φέντεζ, ο Ρέμο Ρουφίνι πρόεδρος της Moncler, η interior designer Πατρίτσια Ουρκιόλα, η τραγουδοποιός Τζάνα Νανίνι, ο αρχιτέκτονας Πιέρο Λισόνι, ο Ρομπέρτο Μπόλε πρώτος χορευτής στη Σκάλα, το super model Μπιάνκα Μπάλτι.

Ο αγαπημένος κινηματογραφιστής Λούκα Γκαντανίνο θυμάται:

 «Εφτασα στο Μιλάνο για πρώτη φορά όταν ήμουν δεκαέξι ετών, το 1987. Για μένα όπως και για πολλούς σινεφίλ ήταν ήδη η πόλη με τις συμβολικές τοποθεσίες που ξεκινούσαν από τον Αντονιόνι. Ηρθα για τα Χριστούγεννα με τον καλύτερό μου φίλο. Η οικογένεια της μητέρας του ήταν από το Μιλάνο. Ημουν ευπρόσδεκτος, μισός Αραβας, μισός από το Παλέρμο, με μια φιλοξενία που ποτέ δεν είχα βιώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, με ανοιχτή περιέργεια και με σχολαστική τραχύτητα. Δύο χαρακτηριστικά που με έκαναν να νιώθω ενήλικος και ενδιαφέρων. Αυτά παραμένουν για μένα οι μεγάλες ιδιότητες του Μιλάνο, της πόλης που υιοθέτησα, του τόπου που με καλωσορίζει κάθε μέρα με ειλικρίνεια χωρίς υποκρισία. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του εικοστού αιώνα, οι αυλές, τα πανεπιστήμια, οι εμπορικές μεταφορές, οι μολύνσεις, η πνευματική ζωή. Και αν και το Μιλάνο είναι η πόλη των χειρότερων φιλελεύθερων δικαιώματων, παραμένει πάντα ένας τόπος ριζικής ελπίδας για τη μη φιλελεύθερη Αριστερά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View