Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Για τις 2 Απριλίου προγραμματίζεται το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ "Για τη Σάμα"

Για τις 2 Απριλίου προγραμματίζεται το υ...

Είναι και στο πρόγραμμα να το προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας αν ξαναρχίσουν οι προβολές και ανοίξουν οι κινηματογράφοι στην Πάτρα

Από την εταιρεία διανομής Filmtrade προγραμματίζεται η έξοδος της ταινίας «Για τη Μικρή Σάμα» που ήταν φέτος υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, για τις 2 Απριλίου 2020, εφόσον φυσικά πάνε όλα καλά και δεν υπάρξουν κι άλλες ακυρώσεις και αναβολές λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο φιλμ σε σκηνοθεσία των πολυβραβευμένων κινηματογραφιστών Waad Al-Kateab και Edward Watts, είναι και στο πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας που έχει απομείνει έως το Πάσχα στα Odeon Veso Mare αλλά έχει αυτή τη στιγμή διακοπεί λόγω των έκτακτων μέτρων του ΕΟΔΥ και της αναστολής λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών στην Αχαΐα.  

For Sama (2019)  Διάρκεια: 99 λεπτά.

Γλώσσες: Αραβικά, Αγγλικά

Πρόκειται για συμπαραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Συρίας.

Παραγωγή: Channel 4 News, Channel 4, Frontline.

Το συγκινητικό φιλμ περιγράφει το ημερολόγιο μιας μητέρας από τη Συρία. Μία προσωπική όσο και επική διαδρομή στη γυναικεία εμπειρία του πολέμου.

Εκτός της υποψηφιότητας για το Όσκαρ το φιλμ ήταν υποψήφιο και έχει λάβει περισσότερα από 50 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Έχει ήδη προβληθεί με επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αγγλίας.

ΣΥΝΟΨΗ:

Η ταινία «Για τη Μικρή Σάμα» είναι μια «επιστολή αγάπης» από μια μητέρα  προς την κόρη της. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ουάντ για πέντε χρόνια στο Χαλέπι καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά τη Σάμα, την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά καταρρέει.

Η κάμερά της αποτυπώνει ταυτόχρονα την απώλεια, τη θυσία, τη χαρά, την σχετικότητα των πραγμάτων και θέτει το μοιραίο δίλημμα του να μείνεις ή να φύγεις.

Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πηγαίο, πιο αληθινό και πιο θαρραλέο.

"...Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι, ενώ αυτή είναι η ιστορία μου και δείχνει τι συνέβη σε μένα και την οικογένειά μου, αυτή η εμπειρία μας δεν είναι κάτι σπάνιο. Εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έζησαν το ίδιο πράγμα και εξακολουθούν να το ζουν ως σήμερα...

Ο αγώνας μας για δικαιοσύνη είναι τόσο επίκαιρος σήμερα όσο ήταν όταν ξεκίνησε η επανάσταση. Ένιωσα ένα μεγάλο βάρος ευθύνης απέναντι στο Χαλέπι, τους ανθρώπους του και τους φίλους μας,  να αφηγηθώ σωστά τις ιστορίες τους ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ και κανένας να μην διαστρεβλώσει την αλήθεια του τι έχουμε περάσει..." - Ουάντ Αλ-Κατέμπ (Waad al-Kateab), σκηνοθέτις της ταινίας "Για τη Μικρή Σάμα".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture