Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αναβάλλεται το 1ο Milano Design Film Festival Greece στην Αθήνα

Αναβάλλεται το 1ο Milano Design Film Fes...

Μεταφέρεται λόγω κορωνοϊού για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου με Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Οι επίσημες ημερομηνίες για το Milano Design Film Festival Greece–Athens 2020 που αρχικά ήταν να γίνει στις 20–22 Μαρτίου 2020 άλλαξαν για τις 6–8 Νοεμβρίου 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η πρεμιέρα στο Μουσείο Μπενάκη θα γίνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, παρά το μέγεθος της εθνικής και διεθνούς ανταπόκρισης για την πρώτη έκδοση του Milano Design Film Festival Greece–Athens, και τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που είχαν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα παρευρεθούν, μετά από προσεκτική εξέταση της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό (COVID-19) και κυρίως μετά την πρόσφατη σοβαρή εξάπλωσή του στην Ιταλία και τα κρούσματα και στην Ελλάδα, η διεύθυνση και η διοίκηση του Milano Design Film Festival Greece, σε συμφωνία με την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Tempo Forte 2020, το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, την Ημέρα Ιταλικού Ντιζάιν 2020, και του Προσκεκλημένου Επιμελητή Michael Anastassiades, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθεί το λανσάρισμα του Φεστιβάλ στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο για τις 20-22 Μαρτίου 2020. Έτσι μετατίθεται χρονικά να διεξαχθεί το τριήμερο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έως Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της εκδήλωσης και να ανταμειφθούν κατάλληλα όλοι οι «παίκτες» αυτής της πρώτης έκδοσης, καθώς και για να σεβαστούμε όλους τους εθνικούς και διεθνείς συμμετέχοντες και προσκεκλημένους—σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, ερευνητές, καθηγητές, επιμελητές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, διευθυντές, δημοσιογράφους, θεσμικούς αντιπροσώπους, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, προγραμματίζεται μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα, επιτρέποντας στο φεστιβάλ να συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μια ζωντανή οντότητα, μέχρι την έναρξη της μεγάλης εκδήλωσης στις 6-8 Νοεμβρίου 2020.

Εκτός από την ανακοίνωση των νέων ημερομηνιών του MDFF Greece–Athens, οι διοργανωτές θέλουν να μοιραστούν κάποιες από τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με την απόφαση για τη μετάθεση της έκδοσης από τις 20–22 Μαρτίου στις 6–8 Νοεμβρίου 2020:

1. Ευθύνη του Milano Design Film Festival Greece είναι να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια για το ευρύ κοινό, τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες, καθώς και για κάθε έναν που λαμβάνει μέρος στην εκδήλωση, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμμετοχής του. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη με σύνεση και κοινή λογική, λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των αρμοδίων ελληνικών αρχών σχετικά με την αξιολόγηση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Η ασφάλεια των θεατών, των συνεργατών, των υποστηρικτών καθώς και των προσκεκλημένων αποτελεί αδιαμφισβήτητα προτεραιότητά μας. Η ταυτότητα της εκδήλωσης θεωρεί την σημερινή εθνική και διεθνή κοινότητα ως το βασικό σώμα που πρέπει να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε ότι το φεστιβάλ είναι και θα είναι προς το συμφέρον τους.

2. Το Milano Design Film Festival World Tour Greece στοχεύει στη δημιουργία γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς και στην προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Περισσότεροι από 20 Έλληνες, Ιταλοί και διεθνείς επισκέπτες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή την πρώτη έκδοση του φεστιβάλ. Με τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς και τα περιοριστικά μέτρα προφύλαξης που έχουν επιβληθεί, θα ήταν αντιπαραγωγικό να ξεκινήσει μια εκδήλωση, ειδικά στην πρώτη έκδοσή της, χωρίς τη συμμετοχή του ιταλικού κοινού και χωρίς την ηρεμία του ελληνικού κοινού αντίστοιχα. Επιπλέον, αυτό, κατά συνέπεια, θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο του προγράμματος.

3. Δεν πρόκειται στην ουσία για αναβολή, αλλά για έναν τρόπο να εξελίξουμε με θετικό τρόπο και να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση συλλογικά. Είναι αυτονόητο ότι εργαζόμαστε όλοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι που επενδύθηκαν μέχρι τώρα, ο χρόνος, η προσπάθεια, η ανταλλαγή εμπειριών και οι γνώσεις όλων των επισκεπτών, συνεργατών, συμμετεχόντων, καθώς και του Μουσείου Μπενάκη και της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει την εκδήλωση από την αρχή, θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση μιας ακόμη πιο δυνατής έκδοσης.

4. Σύντομα θα σταλούν νέες προσκλήσεις για την τελετή της εναρκτήριας βραδιάς στο Μουσείο Μπενάκη, μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό, ενημερώσεις, καθώς και τους σχετικούς συνδέσμους για εγγραφή στο γενικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

5. Δεδομένων των περιστάσεων, το MDFF Greece–Athens αναγκάζεται να αλλάξει τις ημερομηνίες της πρώτης έκδοσής του, αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί σε αλλαγή του βασικού του προγράμματος ούτε στον μήνα με τον οποίο συσχετίζεται το γεγονός, το οποίο είναι κάθε Μάρτιο, στο πλαίσιο της Ημέρας Ιταλικού Ντιζάιν. Με άλλα λόγια, αυτό που παραμένει είναι η αρχική σκέψη και μνήμη της εκδήλωσης, και τα τρέχοντα γεγονότα είναι μια πρόσκληση για να περιηγηθούμε την αλλαγή και τη μετάβαση με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, εμμένοντας στις πολύτιμες μεταβλητές που αποτελούν μέρος της αρχικής διοργάνωσης.

Ραντεβού εντός και εκτός της μεγάλης οθόνης - Άννη Μαρκιτάνη, Διευθύντρια του Milano Design Film Festival Greece–Athens, Συνέταιρος του MDFF για Ελλάδα & Κύπρο.

www.mdffgreece.com

Culture