Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μust see: Η «δική μας» Τατιάνα Λοβέρδου αλλά και ο κορυφαίος Γιάννης Μανταφούνης στην τελευταία του υπόκλιση

Μust see: Η «δική μας» Τατιάνα Λοβέρδου ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σημαντικά ονόματα με διεθνή πορεία στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού που αναμένεται σε Απόλλων και Dansarte

Δυο διήμερα  στο θέατρο «Απόλλων» και στο κέντρο χορού «Dansarte» θα διαρκέσει τo Φεστιβάλ Σύγχρονου «Χορού Home Made – «Move» περιλαμβάνοντας χορογραφίες της γνωστής πατρινής Τατιάνας Λοβέρδου, του Γιάννη Αντωνίου και της ισπανίδας Jone San Martin που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο, του πολυταξιδεμένου χορευτή και performer Τίμου Ζέχα και του ονομαστού Γιάννη Μανταφούνη  (αμέσως μετά την παράστασή του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση). Για να απολαύσει το πατρινό κοινό αυτά τα ιδιαίτερα θεάματα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεργάζεται με την πατρινή εταιρεία Salto Futuro με πρωτεργάτιδα την Τατιάνα Λοβέρδου αλλά και την βραβευμένη ομάδα Κunst-Stoff η οποία ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο και εδρεύει πια στην Αθήνα, ειδικευμένη στις ασυνήθιστες χοροθεατρικές παραγωγές. Καλώς εχόντων των πραγμάτων,  έχουν δοθεί ραντεβού 14-15 Μαρτίου και 11-12 Απριλίου. Εάν είστε λάτρεις του χορού ανταποκριθείτε!

Τί θα δούμε

-«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Τρεις χορεύτριες και τρεις ηθοποιοί (Τατιάνα Λοβέρδου, Νίκη Καρακώστα, Εβίνη Παντελάκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Κατερίνα Σοφοτάσιου, Πέπη Παπαδοπούλου) «μιλούν» για την απώλεια με ερέθισμα κείμενα Γιάννη Ρίτσου, Ισιδώρας Ντάνκαν, Αννας Φρανκ. Χορογραφία- Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λοβέρδου. Δραματουργική Επεξεργασία: Μαίρη Σιδηρά

 -ΑΝΤΩΝΙΟΥ- MARTIN

 Γιάννης Αντωνίου και Jone San Martin παρουσιάζουν χορογραφία μέσω της αυθόρμητης έκφρασης με έμπνευση την αρχιτεκτονική του κλασικού μπαλέτου. Αμέσως μετά την Πάτρα θα εμφανιστούν στην Ευρώπη. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιάννης Αντωνίου έχει χορέψει στις όπερες του Αμβούργου και της Βόννης αλλά και σαν guest με το Underwegs Theater στην Χαιδελβέργη και με το member project του διάσημου William Forsythe. Μετά από πρόσκληση του διάσημου χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής όπου χόρεψε σαν σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet αλλά και την Όπερα του Σαν Φραντσίσκο.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Κunst- Stoff. Eδω και 12 χρόνια συνεργάζεται με το Θέατρο Dock11 του Βερολίνου και διδάσκει στην Κρατική  Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

 -«ΣΟΛΟ 1»

Χορευτικό σόλο δομημένου αυτοσχεδιασμού με θέμα το χρόνο και τα ίχνη που αφήνουν οι εμπειρίες. Ο Τίμος Ζέχας είναι χορευτής, performer και δάσκαλος χορού και somatics. Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής της Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στη Νέα Υόρκη.

 -«FADED»

Ο περιζήτητος Γιάννης Μανταφούνης καταθέτει το δικό του γκραν φινάλε, με στοιχεία αυτοβιογραφικά, κρυφοκοιτάζοντας τη ζωή πίσω από και πάνω στη σκηνή.  Το έργο έκανε πρεμιέρα στη κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και πολυσυζητήθηκε ως το «αντίο» του καλλιτέχνη. Στον ρόλο της μουσικoύ και παρτενέρ, η Αντιγόνη Φρυδά. Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος είχε το ρόλο του ιπτάμενου Έρωτα  στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, ίδρυσε την ομάδα χορού Lemurius,  συμμετείχε σε διεθνείς ομάδες χορού και συνεργάστηκε  με την Όπερα του Γκέτεμποργκ  καθώς και με το Χοροθέατρο της Ολλανδίας.

 

 

*Ημερομηνίες Παραστάσεων: 14 και 15 Μαρτίου  2020, στις 21:00 στο Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων της  Πάτρας

11 και 12 Απριλίου 2020,  στις 21:00 στο Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte

 

Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ γενική είσοδος και 5 ευρώ ΑΜΕΑ και ανέργων.

Πληροφορίες-εισιτήρια, κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων (από 4 Μαρτίου).

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View