Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι όλοι εκδρομείς από την Ηλεία

Τα 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι όλοι...

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ιχνηλάτηση των επαφών για νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Τα 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2020 από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορωνοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, προέρχονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr, από περιοχές του νομού Ηλείας και όπως ήδη είναι γνωστό πρόκειται για άτομα που ήταν εκδρομείς μαζί με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα στο πούλμαν που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και στο Σινά.

Στην εκδρομή μαζί με τον 66χρονο ήσαν άτομα από Αμαλιάδα, Γαστούνη, Καβάσιλα, 4 άτομα από Ζάκυνθο καθώς και 10 από την περιοχή της Πάτρας. Προς ώρας όπως μάθαμε, και οι 21 είναι από την γειτονική Ηλεία ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης και ο εντοπισμός ύποπτων κρουσμάτων προς εξέταση.  Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2020 ιχνηλατήθηκαν πάνω από 400 επαφές.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως το πούλμαν στην επιστροφή κι ενώ κάποιοι από τους εκδρομείς έδειχναν όχι μόνο ταλαιπωρημένοι αλλά και άρρωστοι, σταμάτησε για να πάνε οι επιβάτες τουαλέτα και για φαγητό στην περιοχή της Ακράτας.

Επίσης άνοιξε και η κλινική ΩΡΛ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με κρεβάτια για ασθενείς που είναι θετικοί στον επικίνδυνο και μεταδοτικό κορωνοϊό.

Συνολικά, στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους συμμετείχαν 53 άτομα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις