Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 21 από τους 24 θετικοί, από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Κορωνοϊός: 21 από τους 24 θετικοί, από τ...

Έφτασαν τα 31 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Έφτασαν τα 31 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα! Από τους 24 συνταξιδιώτες του 66χρονου στην Πάτρα, οι 21 βρέθηκαν θετικοί! Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Όπως είπε, «το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα που δεν υπήρχε μεταδόση κρουσμάτων στην κοινότητα. Η ομάδα αυτή επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στη λίστα των κρουσμάτων της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού που μεταδίδεται ταχύτατα και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία. Οι περιπτώσεις είναι πολυάριθμες και δεν γνωρίζουν ότι μολύνουν».

Ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ' υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κλινική εικόνα των 21 ασθενών είναι καλή.

«Όσον αφορά την ιχνηλάτηση έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικόεπιδημιολογικά κριτήρια».

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες όπως σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα καθ' υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών αυτών «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι εχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδρομή συμμετείχαν:

- 15 άτομα από τον δήμο Πηνειού,

- 10 άτομα από τον δήμο Πύργου,

- 15 άτομα από δήμο Ήλιδας,

-10 άτομα από την Πάτρα και

- 2 από τη Ζάκυνθο

Ο 66χρονος άνδρας που βρέθηκε θετικός στο νέο ιό, νοσηλεύεται στο Ρίο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο ασθενής που είναι από την Αμαλιάδα είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου είχε μεταβεί με οργανωμένη εκδρομή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορωνοϊού. Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν ανέφερε στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ότι είχε επιστρέψει από ταξίδι.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ και τα θετικά αποτελέσματα, εξέπληξαν δυσάρεστα.

Νωρίτερα μεταφέρθηκε στο νοσκομείο και η γυναίκα του 66Χχρονου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις