Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιβεβαιώνει στο thebest ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ότι ο ΕΟΔΥ αγνόησε τον 66χρονο

Επιβεβαιώνει στο thebest ο πρόεδρος των ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς με το πρώτο κρούσμα αποδεκατίστηκε η παθολογική του Ρίου "Είμαστε ευτυχείς που επιμείναμε να γίνει έλεγχος"

Για το πώς το 1/5 του προσωπικού της παθολογικής στο νοσοκομείου του Ρίου βρέθηκε σε καραντίνα με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού μίλησε στο thebest.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρης Ζιαζιάς που και ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, στο σπίτι του. Επιπλέον επιβεβαιώνει στο thebest.gr ότι ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε εξαρχής αλλά δεν έκρινε σκόπιμο να ελέγξει το δείγμα του 66χρονου, ο οποίος νοσηλευεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Ακυρώθηκε η εφημερία του νοσοκομείου του Σαββάτου

«Σε κατ΄οίκον καραντίνα βρίσκονται 15 άτομα προσωπικό, γιατροί, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και γενικά όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή. Με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος το 1/5 του προσωπικού  βρέθηκε εκτός. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης. Ήδη έχει επιταχθεί η οφθαλμολογική κλινική προκειμένου να νοσηλευτούν πιθανά κρούσματα καθώς ο χώρος που είχε ετοιμαστεί για αυτό το σκοπό έχει κορεστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση είναι τέτοια στο νοσοκομείο του Ρίου που ακυρώθηκε η εφημερία του Σαββάτου.

 

«Είμαστε ευτυχείς που επιμείναμε τόσο να υποβληθεί σε έλεγχο για τον ιο ο ασθενής

Το λάθος έγινε από το ΕΟΔΥ

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο  κ. Ζιαζιάς όταν ο 66χρονος μετέβη με συμπτώματα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ενημέρωσε για το ταξίδι που είχε κάνει σε Ισραήλ και Αίγυπτο όμως  από τον ΕΟΔΥ δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει έλεγχος σε δείγμα για κορωνοϊού αφού οι χώρες τις οποίες επισκέφθηκε δεν συγκαταλέγονται στις χώρες αναφοράς.

Αν και η πνευμονολόγος που εξέτασε το περιστατικό εκεί, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ δεν λήφθηκε δείγμα και το περιστατικό ήρθε στο Ρίο όπου τελικά υπεβλήθηκε σε έλεγχο εξαιτίας της επιμονής των γιατρών και μόνο. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το κ. Ζιαζιά η επικοινωνία έχει καταγραφεί. 

«Είμαστε ευτυχείς που επιμείναμε τόσο να υποβληθεί σε έλεγχο για τον ιο ο ασθενής».

Πλέον τα 15 άτομα από το προσωπικό που βρίσκονται σε καραντίνα θα υποβληθούν σε έλεγχο αν παρουσιάσουν συμπτώματα μέσα στις επόμενες 10 με 15 μέρες, όσο θα διαρκέσει δηλαδή και η περίοδος καραντίνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις