Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η σύζυγος του 66χρονου εκπαιδευτικού το 10ο κρούσμα κορωνοϊού

Η σύζυγος του 66χρονου εκπαιδευτικού το ...

Ζει στην Αμαλιάδα, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

Η σύζυγος του 66χρονου που καταγράφηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ως το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το 10ο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο στη Δυτική Ελλάδα. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Εξετάσεις έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Οι εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε η ύπαρξη του 10ου κρούσματος κορωνοϊού έγιναν στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν εξεταστεί οι 30 από τους 52 που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ και εκφράζονται ανησυχίες ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ανέβει κι άλλο σήμερα, καθώς ο 66χρονος (που αποτέλεσε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα και το πρώτο εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) για περίπου δύο εικοσιτετράωρα εκινείτο χωρίς ειδικά μέτρα προστασίας και ερχόταν σε επαφή με κόσμο, ακόμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν από την Καθαρά Δευτέρα. 

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που εσπευσμένα χθες το βράδυ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο , με το κλείσιμο των σχολείων, αθλητικών χώρων, σινεμά και θεάτρων, βάζοντας ουσιαστικά εμπόδιο στις μαζικές συναθροίσεις κόσμου. 

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

1ο κρούσμα κορωνοϊού: Τετάρτη 26/02: Διεγνώσθη η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

2ο κρούσμα κορωνοϊού: Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη στη Θεσσαλονίκη ο 9 ετών γιος της 38χρονης.

3ο κρούσμα κορωνοϊού: Πέμπτη 27/02: Διεγνώσθη 40χρονη στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

4ο κρούσμα κορωνοϊού: Παρασκευή 28/02: Διεγνώσθη 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

5ο κρούσμα κορωνοϊού: Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης.

6ο κρούσμα κορωνοϊού: Σάββατο 29/02: Διεγνώσθη 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

7ο κρούσμα κορωνοϊού: Σάββατο 29/02: Έλληνας στην Αθήνα, στενή επαφή του τρίτου κρούσματος.

8ο κρούσμα κορωνοϊού: Τετάρτη 04/03: Έλληνας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

9ο κρούσμα κορωνοϊού: Τετάρτη 04/03: Έλληνας στην Πάτρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

10ο κρούσμα κορωνοϊού: Τετάρτη 04/03: Ελληνίδα από την Αμαλιάδα, συγγενής του 9ου κρούσματος που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

"Μπαίνουμε σε νέα φάση μεγάλης διασποράς"

Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα τριών ημερών, από την περασμένη Κυριακή ως και την περασμένη Τρίτη, που ο ιός φαινόταν «ακινητοποιημένος» και έως τότε είχαν αναφερθεί συνολικά επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τέσσερα «εισαγόμενα» και τα τρία στενές επαφές των εισαγόμενων κρουσμάτων, οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές έχουν πλέον σημάνει συναγερμό.

Έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό κρούσμα της νόσου που προκαλει ο κορωνοϊός, το πιο σοβαρό μέχρι τώρα, με ηλικία άνω των 60 χρόνων και με καρδιοπάθεια που τον καθιστά άτομο ευπαθούς ομάδας, αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά σε ό,τι αφορά την έκταση της μετάδοσης. Ήδη υπάρχει και ή σύζυγό του που νοσεί,ενώ εξετάσεις γίνονται σε πολλά άτομα.

Η περίοδος της ελεγχόμενης διασποράς, την οποία διήνυσε η χώρα, φαίνεται πως έχει τελειώσει και πως πλέον έχει εισέλθει στη φάση της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα, εκτιμούν οι επσιτήμονες. Δηλαδή τα κρούσματα που εκτιμάται ότι θα παρουσιάζονται με ανοδική τάση τις επόμενες ημέρες δεν θα συσχετίζονται μόνον με άτομο που ταξίδεψε σε χώρα με επιδημική έξαρση της λοίμωξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις