Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Τα είκοσι τρία σε Ηλεία - Αχαΐα

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ τα κρούσματα του κορωνοϊού σ...

Οι 21 είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου από την Αμαλιάδα

Στα 31 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Η εκτίναξη του αριθμού οφείλεται καταρχήν στα αποτελέσματα των δειγμάτων των συνταξιδιωτών του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Από τους 24 συνταξιδιώτες του 66χρονου, οι 21 βρέθηκαν θετικοί!

Από σήμερα στην Αχαϊα την Ηλεία και την Ζάκυνθο έχουν τεθεί περιοριστικά μέτρα προστασίας από τον κορονωϊό, που περιλαμβάνουν την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (δημόσιων και ιδιωτικών) και την απαγόρευση παραστάσεων στο θέατρο, προβολών στους κινηματογράφους, παρουσία σε αθλητικές εκδηλώσεις, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Τα μέτρα ελήφθησαν χθες Τετάρτη μετά την ανακοίνωση και του 9ου κρούσματος κορονωϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στο Σινά και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή. Καθώς δεν προερχόταν από χώρα αναφοράς του κορονωϊού, αρχικά η λοίμωξή του δεν συχετίστηκε με τον ιό. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν η ραγδαία εξάπλωση του κορονωϊού. 

Την ίδια στιγμή ιχνηλατούνται οι επαφές του 66χρονου για να διαπιστωθεί εάν και άλλοι συνεπιβάτες του έχουν νοσήσει. Μεταξύ των ταξιδιωτών της εκδρομής που διοργάνωσε ιερέας της περιοχής περιλαμβάνονται και 10 από την Πάτρα. 
Παράλληλα στο νοσοκομείο του Ρίου δημιουργούνται συνθήκες απομόνωσης στην οφθαλμολογική κλινική, στην οποία έχει γίνει επίταξη με εντολή της διοίκησης, ώστε να νοσηλευτούν εκεί τα όποια κρούσματα.  

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή το απόγευμα πνευμονολόγος από την Αμαιλιάδα ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για τα συμπτώματα του 66χρονου, για να λέει την απάντηση ότι επειδή προέρχεται (Αίγυπτο- Ισραήλ) από χώρες με λίγα κρούσματα δεν εμπνέει ανησυχία!

Όπως είπε  ο κ. Τσιόρδας για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Όπως είπε, «το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα που δεν υπήρχε μεταδόση κρουσμάτων στην κοινότητα. Η ομάδα αυτή επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στη λίστα των κρουσμάτων της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού που μεταδίδεται ταχύτατα και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία. Οι περιπτώσεις είναι πολυάριθμες και δεν γνωρίζουν ότι μολύνουν».

Ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ' υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κλινική εικόνα των 21 ασθενών είναι καλή.

«Όσον αφορά την ιχνηλάτηση έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικόεπιδημιολογικά κριτήρια».

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες όπως σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα καθ' υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών αυτών «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι εχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Σ. Τσιόδρας: Δεν υπάρχει ένδειξη εκτεταμένης μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις