Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη καταγγελία: ο ΕΟΔΥ ήξερε για τον 66χρονο αλλά δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνο το περιστατικό!

Απίστευτη καταγγελία: ο ΕΟΔΥ ήξερε για τ...

Από την Κυριακή είχε ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

«Για εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ» κάνουν λόγο το site www.apokalypseis.com και ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος που υποστηρίζουν ότι η πνευμονολόγος που εξέτασε τον 66χρονο είχε ενημερώσει από την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊου, αλλά το Υπουργείο την καθησύχασε επειδή ο 66χρονος δεν είχε έλθει από την Ιταλία.

Όπως αναφέρει το www.apokalypseis.com «η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον  66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα που βρέθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ  ενημέρωσε τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωνοϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό  πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…».

Ο ΕΟΔΥ είχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή  !

« Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα   τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος .

Επιβεβαιώνουν γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Την έγκαιρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ  από την πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και την κακή εκτίμηση των αρμοδίων της συγκεκριμένης υπηρεσίας,  επιβεβαίωσαν  στο www.apokalypseis.com  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας !

Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ , εκτός από το  ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες , γιατρούς και νοσηλευτές ,  θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

 

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Eκτός ορισμού κρούσματος, καθώς προερχόταν από ταξίδι σε χώρα με χαμηλότερη επιδημιολογία»

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας καταγγέλλει

Χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης έστειλε στο υπουργείο Υγείας επιστολή – διαμαρτυρία, με την οποία καυτηριάζει την απουσία των Ιατρικών Συλλόγων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊου

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαούσης :

« Με έκπληξη και ανησυχία μάθαμε απο τα ΜΜΕ για την σύσκεψη η οποία έγινε στην Πάτρα την 25/02/2020 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης αποτροπής και διαχείρισης σε ότι αφορά τον Covid-19 -Κοροναϊο-στην δυτική Ελλάδα . Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι απουσίαζαν  λόγω αποκλεισμού από εσάς οι Ιατρικοί Σύλλογοι για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, καθώς οι γιατροί είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Δεν κατανοούμε ειλικρινά  ποια ακριβώς σκέψη σας οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού των Ιατρικών Συλλογών καθ’ ύλην αρμοδίων για την δημόσια υγεία, εκτός και θεωρείτε ότι μπορείτε από μόνος σας να διαχειριστείτε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Οπως γνωρίζετε στην περιφέρεια Ηλείας υπάρχουν 2 λιμάνια -Κατακόλου και Κυλλήνης που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες επιβάτες από και προς το εξωτερικό και εσωτερικό ποια ακριβώς μέτρα έχετε πάρει ή θα πάρετε, σε ποια ενημέρωση έχετε προβεί η θα προβείτε, δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει, εκτός και θεωρείτε ότι το λιμενικό ή η  αστυνομία θα αποτρέψει ή θα διαχειριστεί το σοβαρό θέμα του Covid-19.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για ότι από εδώ και πέρα συμβεί».

Επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας

Για όσα συνέβησαν πριν την ανακοίνωση του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείου του Ρίου με εικόνα βαριάς πνευμονίας μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας ο οποίος είναι σε καραντίνα επειδή ήταν ένας από τους γιατρούς που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Ζιαζιάς «δεν έγινε κάποιο ιατρικό λάθος γιατί υπάρχει μια προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι γιατροί ότι δεν έστειλαν έγκαιρα το δείγμα. Είχε γίνει επικοινωνία γιατρών από Αμαλιάδα και Ρίο με τον ΕΟΔΥ και η σαφέστατη οδηγία ήταν να μην σταλεί δείγμα. Μετά από επιμονή των γιατρών της παθολογικής κλινικής του Ρίου εστάλη το δείγμα».

«Εμείς είπαμε στον ΕΟΔΥ ότι έχει συμπτώματα μετά από επιστροφή από το Ισραήλ και την Αίγυπτο αλλά το Ισραήλ μέχρι χθες δεν ήταν στις χώρες υψηλού κινδύνου. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και καθορίζονται για κάθε χώρα πιο εξειδικευμένα μέτρα. Οι οδηγίες ήταν ότι πιθανό κρούσμα είναι όποιος έχει συμπτώματα γρίπης και επιστρέφει από χώρα υψηλού κινδύνου: Ιράν, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιταλία. Δεν υπήρχε στον κατάλογο των οδηγιών το Ισραήλ» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη νοσηλεία του 66χρονου σε εξάκλινο θάλαμο ο κ. Ζιαζιάς σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο αλλά ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη να σταλεί το δείγμα. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε θάλαμο απομόνωσης πριν έρθει το αποτέλεσμα στο δείγμα» διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν μπει σε καραντίνα οι υπόλοιποι πέντε ασθενείς του θαλάμου και οι συγγενείς τους.

Όπως είπε, ακόμα, «σε καραντίνα είναι η ομάδα η δική μου που είχε ευθύνη του ασθενούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και οι τραυματιοφορείς που ασχολήθηκαν μαζί τους, συνολικά 15 άνθρωποι. Θα μείνουμε σε καραντίνα τουλάχιστον για 10 ημέρες και, αν παρουσιάσουμε συμπτώματα, θα σταλεί δείγμα σε εργαστήριο αναφοράς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις