Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από τις 5 Μαρτίου στην Ελλάδα το βραβευμένο δραματικό φιλμ "Ο Φύλακας"

Από τις 5 Μαρτίου στην Ελλάδα το βραβευμ...

Έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας του Ιρανικού Κέντρου Κινηματογράφου

Aπό την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 ξεκινά να προβάλλεται στη χώρα μας σε διανομή της Neo Films το φιλμ «Ο Φύλακας – The Warden/Sorkhpoust» που τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το Ιρανικό Κέντρο Κινηματογράφου πέρυσι.

ΣΥΝΟΨΗ

Δεκαετία του 1960, Ιράν επί τελευταίου Σάχη. Στη μέση του πουθενά, σε μια φυλακή που εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί, ο ταγματάρχης Γιαχέντ κορδώνεται για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο παράδοξο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος. Ένα αγωνιώδες θρίλερ με φόντο τον καφκικό λαβύρινθο μιας άδειας φυλακής, όπου η παντοδυναμία της εξουσίας απομυθοποιείται και, όσο περνούν οι ώρες, καταρρέει.

Σκηνοθεσία: Νιμά Τζαβιντί (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ)

Πρωταγωνιστές: Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ), Παρινάζ Ιζαντυάρ, Μάνι Χαγχίχι.

Έτος: 2019

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Επίσημη Συμμετοχή της ταινίας στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του 60ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 2019.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

O Νιμά Τζαβιντί έχει στο ενεργητικό του 6 ταινίες μικρού μήκους, δύο ντοκιμαντέρ και περισσότερα από τριάντα τηλεοπτικά διαφημιστικά. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, με τίτλο «Μελβούρνη», προβλήθηκε σε περισσότερα από ογδόντα φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, αποσπώντας δώδεκα διακεκριμένα βραβεία. Η δεύτερη ταινία του, Ο φύλακας, ανακηρύχθηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς από το Ιρανικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Την ταινία εγκωμίασε στην κριτική του το The Hollywood Reporter λέγοντας πως το δραματικό φιλμ «Ο Φύλακας» μας δίνει την ευχαρίστηση να δούμε τι γίνεται όταν ένα απολυταρχικό καθεστώς και συμπεριφορά καταρρέουν. Τον αυστηρό «δεσμοφύλακα» υποδύεται ο Navid Mohammadzadeh.

Το φιλμ ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture