Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Empire επέλεξε τις 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα μέχρι τώρα

Το Empire επέλεξε τις 100 καλύτερες ταιν...

Δείτε ποια φιλμ φιγουράρουν στην 10άδα

To Aγγλικό κινηματογραφικό περιοδικό Empire αρέσκεται συχνά σε λίστες των 100 καλύτερων ταινιών ή ηθοποιών και στο νέο του τεύχος (Μαρτίου 2020) που μπορείτε να βρείτε και στην Πάτρα, οι σινεφίλ μπορούν να δουν μέσα σ’ ένα αφιέρωμα 32 σελίδων ποιες 100 ταινίες θεωρεί το καταξιωμένο αυτό περιοδικό ως τις καλύτερες του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής, των 2 δεκαετιών, 2000 και 2010 δηλαδή. 

Οι επιλογές έχουν ενδιαφέρον όπως και η 1η θέση που ανήκει στην ταινία του Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ “Mad Max: Ο δρόμος της οργής” που στην Ελλάδα (& στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) την είδαμε τον Μάιο του 2015. Στο φιλμ πρωταγωνιστούσαν η Σαρλίζ Θερόν, ο Τομ Χάρντι και ο Νίκολας Χουλτ καθώς και ο Χιου Κέις- Μπερν στο ρόλο του απόλυτου κακού.

Από εκεί και κάτω την 10άδα συγκροτούν στη 2η θέση μία πολύ αγαπημένη ταινία, «ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του δαχτυλιδιού» του Πίτερ Τζάκσον, παραγωγής του 2001 (εντύπωση μας κάνει που δεν είναι στη θέση της, η 3η ταινία της σειράς «Η Επιστροφή του βασιλιά» που σάρωσε και τα Όσκαρ το 2004) & στην 3η το «Dark Knight – Ο Σκοτεινός Ιππότης» του Κρίστοφερ Νόλαν του 2008 που χάρισε και το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου μετά θάνατον στον αδικοχαμένο Χιθ Λέτζερ.

Στην 4η θέση φιγουράρει μία ακόμα ταινία του Νόλαν, το «περίπλοκο» φιλμ «Inception» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Μαριόν Κοτιγιάρ, παραγωγής 2010 (μία εντυπωσιακή ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά για πολλούς μάλλον ακατανόητη) & στην 5η θέση της λίστας του Empire, το Οσκαρικό «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς που τελικά πήρε εκείνο το Όσκαρ καλύτερης ταινίας & όχι το «La la land» στην απονομή του 2017.

Οι υπόλοιπες θέσεις της 10άδας έχουν ως εξής:

6. The Social Network του Ντέιβιντ Φίντσερ, η ταινία για την δημιουργία του facebook (παίχθηκε το 2010)

7. Αvengers, Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας του 2018, σε σκηνοθεσία των αδελφών Ρούσσο.

8. Get out – Τρέξε!, το θρίλερ – έκπληξη του Τζόρνταν Πιλ που κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2018.

9. Pan’s Labyrinth – Ο Λαβύρινθος του Πάνα, μία σκοτεινή ταινία φαντασίας του 2006 που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο της Οσκαρικής «Μορφής του Νερού» του 2018.

10. «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφίας Κόπολα, του 2003, ένα φιλμ με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον έξοχο Μπιλ Μάρει, βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Για τα υπόλοιπα αναζητήστε το τεύχος, αξίζει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture