Back to Top
#TAGS Κορωνοϊός Πατρών - Πύργου Έβρος Προσφυγικό Μεταναστευτικό
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ανεβαίνει η μουσικοθεατρική παράσταση “Σ’ Αγαπώ Μ’ αγαπάς στα Fm, Ένας αιώνας Έρωτας σε Φόντο Κόκκινο”

Ανεβαίνει η μουσικοθεατρική παράσταση “Σ’ Αγαπώ Μ’ αγαπάς στα Fm, Ένας αιώνας Έρωτας σε Φόντο Κόκκινο”

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2020 στο Τριανόν -Συμμετέχει και ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα

Η Θεατρική Ομάδα Εύχαρις θα παρουσιάσει στο κινηματοθέατρο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος 21 & Πατησιών στην Αθήνα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 & το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:30, για 2 μόνον παραστάσεις, το «Σ’ Αγαπώ Μ’ αγαπάς στα Fm, Ένας αιώνας Έρωτας σε Φόντο Κόκκινο», μία πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση.

Θ’ ακουστούν όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τραγούδια αγάπης που θα παρουσιάζονται ανά δεκαετία ξεκινώντας από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι και σήμερα, δημιουργίες σημαντικών και αγαπημένων καλλιτεχνών που άφησαν τη σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα. Παράλληλα, θα αναφέρεται η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας από το 1910 με όλα τα σημαντικά γεγονότα που βιώσαμε σαν χώρα, αφήνοντας να διαφανεί το μήνυμα πως με την αγάπη όλες οι δυσκολίες ξεπερνώνται και η ζωή συνεχίζεται… Η παράσταση πλαισιώνεται με θεατρικό σκηνικό διάκοσμο, βιντεοπροβολές, χορευτικά, κουστούμια και σκηνικά εφέ.

Η παρουσίαση γίνεται από την Λήτα Γεωργοπούλου, η οποία σε αντιδιαστολή με την αναφορά των δραματικών γεγονότων, ενισχύει την παρουσία της με κωμικές αναφορές που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο κλίμα στο ξεδίπλωμα της παράστασης.

Τα τραγούδια ερμηνεύονται από επαγγελματίες τραγουδιστές και εξαίρετους μουσικούς, καθώς και με το ζεύγος Βίκυ Ρήγα και Δημήτρης Κυριαζής, επαγγελματίες λάτιν χορευτές που εμπλουτίζουν την παράσταση. Μία guest εμφάνιση του Γιώργου Ζαμπέτα (εγγονού) δίνει μία γνήσια και απαραίτητη λαϊκή νότα, στο κατά τα άλλα ρομαντικό σύνολο. Συνολικά 18 άτομα λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, η οποία έχει διάρκεια 3ώρες.

Τα άτομα που συμμετέχουν, εκτός των προαναφερθέντων, είναι ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός, που συνοδεύει στο κλασσικό πιάνο και στο ακορντεόν, η αναγνωρισμένη υψίφωνος Μαριέττα Δελώτη, ο μοναδικός στο μπάσο, Μανώλης Γιαννικέλης, ο ανερχόμενος μουσικός Γιώργος Αστρίτης στα πλήκτρα και στην ερμηνεία τραγουδιών, ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Χάρις Καφέτσης, ο επιδέξιος ντραμίστας Αλέξανδρος Διαμαντής ο πολυτάλαντος Νίκος Καφετζής στην κιθάρα, το βιολί, το κλαρινέτο και στο τραγούδι, ο Γιώργος Πρίφτης στα κρουστά, ο ταλαντούχος Γιάννης Γαλανόπουλος στην φυσαρμόνικα, την κιθάρα αλλά κυρίως στις ερμηνείες των τραγουδιών και η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κατερίνα Ταρλή, η οποία, εκτός από την σύλληψη της ιδέας, την συγγραφή του σεναρίου και την σκηνοθεσία της παράστασης, ανέλαβε τα σκηνικά και τα κουστούμια, αλλά και την ερμηνεία ενός μεγάλου μέρους των επιλεγμένων τραγουδιών.

Το ρεπερτόριο είναι κυρίως ελληνικό, αλλά συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα πολύ αγαπημένα ξενόφωνα τραγούδια που αναφέρονται στην αγάπη, τα οποία έχουν αποδοθεί στην ελληνική γλώσσα από την κυρία Ταρλή, για την πλήρη κατανόηση των στίχων.

*Η θεατρική Ομάδα Εύχαρις δημιουργήθηκε το 2011 με πρωτοβουλία της Κατερίνας Ταρλή. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κάτω από τον Σύλλογο «Αρτέμιδος Ανάβασις», παρουσιάζοντας όλων των ειδών τα έργα (αρχαία τραγωδία, αρχαία κωμωδία, σύγχρονη κωμωδία, μονόπρακτο, σύγχρονο δράμα, μιούζικαλ, αφιερώματα για αγαπημένους δημιουργούς σε θεατρικό ύφος και μουσικές παραστάσεις). Από το 2016 ανεβάζει τις παραστάσεις με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η παρούσα παράσταση είναι υπό την Αιγίδα της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΔΑΜΩΝ», καθώς και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση 10€

Ταμείο 12€

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο Τριανόν.

Culture