Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Με "Βαλκανική" Ορχήστρα από τη Βαρκελώνη η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020

Με "Βαλκανική" Ορχήστρα από τη...

Η συγκεκριμένη 11μελής Ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2012 και έχει ξαναέρθει στη χώρα μας

Αν αναρωτιέστε με ποιους καλλιτέχνες θα γίνει η τελετή λήξης & το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο της Αγ. Νικολάου φέτος και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 στις 9 το βράδυ, μάθαμε πως η φετινή επιλογή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου – Καρναβάλι Πάτρας, είναι μία φημισμένη ορχήστρα με έδρα την Βαρκελώνη αλλά αρκούντως βαλκανικό, ξεσηκωτικό ήχο. Το όνομα τους είναι Barcelona Gipsy balKan Orchestra κι όπως είδαμε στη σελίδα τους στο facebook πριν πάρουν το καράβι και αφιχθούν στο λιμάνι της Πάτρας για να σηματοδοτήσουν την λήξη του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Ελλάδας, θα βρίσκονται για live μουσικές εμφανίσεις στην Ιταλία και δη στις 21 και 22/2 θα παίξουν στο Παλέρμο, στις 23/2 στην Βενετία, στο εκεί ατμοσφαιρικό καρναβάλι, στις 25/2 στην Τεργέστη και στις 26/2 στο Μιλάνο.

Η Barcelona Gipsy balKan Orchestra - BGKO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξεχωρίζει για τις αυθεντικές διασκευές που επιχειρεί σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και γενικότερα των Μεσογειακών ακτών.

Ο μοναδικός και σύγχρονος ήχος της Ορχήστρας αυτής προέρχεται από την παθιασμένη κι αδιάκοπη αναζήτηση ήχων και ηχοχρωμάτων από τη βαλκανική, τσιγγάνικη, ασκενάζυ και μεσογειακή μουσική. Θεωρείται ένα σύνολο πολυπολιτισμικών μουσικών παραδόσεων που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και θρέφεται καλλιτεχνικά από το αποτύπωμα των διαφορετικών πληθυσμών που έχουν ζήσει μέσα σε αυτά.

Δημιουργήθηκαν το 2012 και έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να γίνουν γνωστοί εντάσσοντας στο πρόγραμμα τους από παραδοσιακά Καταλανικά κομμάτια & μουσικές μέχρι Ελληνικά, Ιταλικά, Ρώσικα κι ανατολίτικα τραγούδια.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχαν παίξει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στην Αθήνα ενώ εκτός από εμφανίσεις στην Ευρώπη έφτασαν έως και την Αμερική.

Η Barcelona Gipsy balKan Orchestra αποτελείται από τους Margherita Abita (φωνητικά, Ιταλία - Σικελία), Mattia Schirosa (ακκορντεόν, Ιταλία), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Ivan Kovacevicc (μπάσο, Σερβία), Stelios Togias (κρουστά, ο οποίος είναι Έλληνας), Dani Carbonell (κλαρινέτο, Ισπανία) και Olexander Sora (βιολί, Ουκρανία).

Οι μουσικοί της Barcelona Gipsy balKan Orchestra υπόσχονται μια ονειρεμένη βραδιά & μία πολυπολιτισμική εμπειρία, σε μία κομβική στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού όπως είναι πάντα η τελετή λήξης.

Η 1η φορά που ήρθαν στη χώρα μας για να παίξουν live ήταν το 2018 στο PASSPORT Κεραμεικός - Κεντρική σκηνή στην Αθήνα, στις 24 Μαΐου ενώ στις 25/5 εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούνιο του 2018 όπως είδαμε, είχαν προγραμματίσει και εμφάνιση στην Πάτρα, στον πολυχώρο πολιτισμού Αίγλη, στη Βέσο Μάρε.

Λέγεται πως η Barcelona Gipsy balKan Orchestra γεννήθηκε την άνοιξη του 2012, όταν 11 μουσικοί μαζεύτηκαν στη Βαρκελώνη να γιορτάσουν τη Διεθνή Μέρα των Ρομά.

Πέρυσι να θυμίσουμε πως στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού είχαν παίξει οι Locomondo ενώ το 2017 είχαν έρθει οι θρύλοι των 80ς, Boney M.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες του thebest.gr, «έπεσαν» στο τραπέζι διάφορες καλλιτεχνικές προτάσεις ωστόσο τελικά επικράτησε αυτή των Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Την ίδια ώρα πολλές είναι οι φωνές από ειδήμονες και μη πως καλό θα ήταν να είχε επιλεγεί ένα δημοφιλές καλλιτεχνικό όνομα τραγουδιστή της εγχώριας σκηνής που θα ξεσήκωνε.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture