Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεπέρασαν τα 1.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας- "Τρέχουν" ενόψει Συνεδρίου

Ξεπέρασαν τα 1.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ ...

Ιδρύονται νέες Οργανώσεις και ανασυγκροτούνται παλιές

Διπλασιάστηκαν αριθμητικά μέσα σε λίγους μήνες τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση του κόμματος και το άνοιγμά του στην κοινωνία.

Μόνο από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά οπότε και άρχισε να λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα νέων μελών (isyriza), αιτήσεις έχουν κάνει 450 άτομα. Τη δε μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Πάτρα για να προβάλει το ξεκίνημα της πλατφόρμας (15 Οκτωβρίου 2019) χειρόγραφα υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις εγγραφής. Άλλες 300 συνολικά αιτήσεις είχε υποβληθεί σε έντυπη μορφή ή στην προηγούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος, από το καλοκαίρι και μέχρι τον Οκτώβριο.

Μέχρι ώρας δηλαδή πάνω από 1.000 Αχαιοί έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι και μετά. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΙΡΙΖΑ, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, τα άτομα αυτά καλούνται σταδιακά από την οργάνωση στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν ουσιαστικά την κομματική τους ταυτότητα.

Βέβαια παρατηρείται μια καθυστέρηση ως προς το κάλεσμα των εν δυνάμει νέων μελών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μπει μια χρονική σειρά με βάση το πότε υποβλήθηκε το αίτημα. Αυτά τα νέα μέλη αφού συμπληρώνουν το απογραφικό στην συνέχεια επιλέγουν σε ποια οργάνωση μελών θα συμμετάσχουν. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, την εργασιακής τους ενασχόληση και τις σπουδές τους, σε ποιες ποιες θεματικές θα συμμετάσχουν. Οι τομείς ποικίλουν και περιλαμβάνουν αγροτικό, οικονομία, τοπική αυτοδιοίκηση, υποδομές, παιδεία, υγεία κ.α..

Μάλιστα αυτό το Σάββατο στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Σύσκεψη του τομέα Παιδείας με αφορμή την αντίστοιχη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, η οποία θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Μπορεί οι εγγραφές να απέχουν σημαντικά από τον στόχο που αρχικά είχε τεθεί και ο οποίος είχε προσδιοριστεί στα περίπου 6.500 νέα μέλη, όμως στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση καθώς ο ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική και υπάρχει ενθουσιασμός για ενεργή συμμετοχή.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο νέες Οργανώσεις σε Ακράτα και Διακοπτό, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσει Οργάνωση και στη Δυτική Αιγιάλεια. Την ίδια ώρα προχωράει η ανασυγκρότηση και των Οργανώσεων Χαλανδρίτσας και Δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εγγραφές θα συνεχιστούν περίπου μέχρι τα μέσα Απριλίου, δηλαδή ένα μήνα πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα νέα μέλη θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής συνέδρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις