Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

New Art Deco: Ο… Great Gatsby ξαναζεί κατ’ οίκον

New Art Deco: Ο… Great Gatsby ξαναζεί κατ’ οίκον
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H επιρροή του διακοσμητικού στυλ που άκμασε σε Γαλλία και Αμερική το ’20 και το ’30 επηρεάζει αισθητά το διεθνές design στην επίπλωση

Δεν μπορεί, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι πλέον διάσημες και πολυτελείς εταιρείες εσωτερικής διακόσμησης αλλά ακόμα και προσιτές «αλυσίδες» σπιτιού έχουν «αλλάξει» τις προτάσεις τους  τελευταία, χάρη σε μια αναγνωρίσιμη αισθητική «σχολή» του παρελθόντος. Ο λόγος για το art deco, που αναβιώνει ως κορυφαίο trend στα ενδότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.  Με έμπνευση το ύφος που κυριάρχησε προπολεμικά στη Γαλλία και ξετρέλανε την Αμερική των δεκαετιών ’20 και ’30, βλέπουμε πια στην αγορά πολύ βελούδο σε καναπέδες,  πολυθρόνες, πουφ και μικροαντικείμενα, ενώ οι φόρμες έχουν γίνει στρογγυλές και «περίεργα» νοσταλγικές. Ταυτόχρονα, ο μεταλλικός διάκοσμος έχει επιστρέψει σαν φινίρισμα σε τραπεζάκια, καθρέφτες, μπιμπελό, με τον μπρούτζο να αποτελεί το βασικό υλικό σε new retro φωτιστικά με πλούσια κρυσταλλάκια. Ταπετσαρίες, μαξιλάρια και μωσαικά βασίζονται σε vintage γεωμετρικά μοτίβα «γεμίζοντας» την ατμόσφαιρα σαλονιών και όχι μόνο.

Βελούδο, στρογγυλά σχήματα και μπρούτζος...

Βελούδο, στρογγυλά σχήματα και μπρούτζος ξαναμπαίνουν στο σύγχρονο σπίτι

Το λούσο λανσάρεται κόντρα στο πολυφορεμ...

Το λούσο λανσάρεται κόντρα στο πολυφορεμένο μίνιμαλ

Γεωμετρικά μοτίβα σε ταπετσαρίες και υφάσματα

Γεωμετρικά μοτίβα σε ταπετσαρίες και υφάσματα

Φτιάξτε γωνιές που θυμίζουν παρελθόν

Φτιάξτε γωνιές που θυμίζουν παρελθόν

Το ροζ είναι από τα πιο εμβληματικά χρώμ...

Το ροζ είναι από τα πιο εμβληματικά χρώματα της τάσης

Το art deco στη σύγχρονη εκδοχή του «δοκιμάζει» τις ικανότητές μας στο mix & much καθώς οι ειδικοί συστήνουν να το εντάξουμε δημιουργικά στο σπίτι και όχι ολοκληρωτικά (ώστε να αποφύγουμε μουσειακό αποτέλεσμα). Επαναφέρει τη glam λάμψη στους χώρους έστω κι αν δεν ενθουσιάζει τους φανατικούς μινιμαλιστές. Ονομαστά ξενοδοχεία και χώροι διασκέδασης υποκλίνονται στη σαγήνη της εποχής της τζαζ τολμώντας μια παλέτα χρωματικής έντασης και αντιθέσεων, κόντρα στην πολυφορεμένη λιτότητα και ουδετερότητα. Οι «αδυναμία» στο χρυσό μέσα από καθρέφτες και μικροέπιπλα και οι λευκές μπάλες φωτισμού είναι από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές ήδη.

Πριν λίγα χρόνια, το σύνθημα έδωσε το πασίγνωστο club του Λονδίνου Sketch που επέλεξε ροζ βελούδινα καθίσματα σε art deco style και σήμερα ολοένα και περισσότερα labels και πολυκαταστήματα αφομοιώνουν την τάση.  Ετσι, μπορείτε να δείτε με άλλο μάτι παλιά έπιπλα της γιαγιάς τα οποία παλιότερα απορρίπτατε κατηγορηματικά αλλά και να ψωνίσετε για το σπίτι με καινούρια κριτήρια. Σας έχουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

 

 

 

Το πολυφωτογραφημένο Sketch στο Λονδίνο

Το πολυφωτογραφημένο Sketch στο Λονδίνο

Οι νέες γραμμές επίπλων της Minotti

Οι νέες γραμμές επίπλων της Minotti

Φωτιστικά Cattelan που παραπέμπουν σε γα...

Φωτιστικά Cattelan που παραπέμπουν σε γαλλικό μπιστρό

Aκόμα και στο Praktiker βρήκαμε βελούδιν...

Aκόμα και στο Praktiker βρήκαμε βελούδινα πουφ με χρυσό φινίρισμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View